8.06 Fasnia – Güímar

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Punt van vertrek: TF-28 bij waypoint BusFasnia. Eerst gaan we de Carretera los Roques (TF-620) en lopen langs de kerk. Tot onze verrassing loopt een deel van de Camino Real parallel met de wandeling SL TF 263 (El Escobonal – Fasnia). Vertrekpunt van deze wandeling is de kerk. Waar het grondgebied van Güímar begint, begint de aanduiding van de Camino Real. Wij hebben de indruk gekregen dat de ‘bewegwijzering’ vanuit Güímar is gemaakt. Een paar kilometer vóór Güímar ‘stopt’ de aanduiding (vanaf Fasnia).

Nadat wij de een kaartenset van wandelingen van Güímar hebben ontvangen hebben wij geconstateerd dat wij de verkeerde weg hebben gekozen. Wij hebben het tracé van de GR 133 gevolgd dat blijkbaar (Freytag&Berndt) niet parallel loopt met het laatste gedeelte van de Camino Real. Wij hebben waardering voor de bewegwijzering naar Güímar maar het is jammer dat de internationale standaard niet is gebruikt. Op sommige punten zijn we ‘toevallig’ goed gelopen (en misschien ook wel verkeerd!).

Dit vierde deel van de route kent (gelukkig) geen lastige punten. De barranco de Herques is een heel mooie barranco om over te steken. Deze barranco is ook gebruikt door de Guanchen. Ondanks het feit dat heel wat barranco’s moeten worden overgestoken is het nergens ‘zwaar’. Bovendien heeft het oversteken van een barranco (bijna) altijd een plus: de fraaiheid van het landschap! In de ca. 50 km Camino Real (ook GR 133) zijn we geen wandelaars tegen gekomen. Heel bijzonder want zij missen veel!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, Fasnia, waypoint BusFasnia
Lengte:
15.7 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/04/2012
Verbindingen:

Fasnia
Bus: TF-28 bij waypoint BusFasnia, lijnen 033 en 035, haltes 7786/7731
Auto: idem

Güímar
Bus: TF-28, busstation, waypoint BusGüímar, lijnen 033, 035, 120, 121, 124, 126 en 127.
Auto: in nabijheid busstation