8.02 El Médano – Los Abrigos

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de haven van El Médano. De bus maakt daar een ‘rondje’ en kan dus naar twee bestemmingen gaan. Goed opletten! Een lichte wandeling in een licht geaccidenteerd terrein. Niet bijzonder maar toch mooi! Het begin van de wandeling gaat door de smalle straatjes van El Médano. Heel fraai. Vrijwel de gehele wandeling is op korte afstand van de zee. Een gedeelte is afgebakend (tot aan het strand Playa de la Tejita). Daarna is het voor een groot deel ‘vrij’ wandelen. Maar de weg wijst zich ‘vanzelf’.

Er is nog een ‘afslag’ naar de zgn. rode berg. De Teide heeft een witte hoed. Hier en daar lijkt het alsof er ook een pad dichter bij de zee is maar meestal zijn dit ‘visserspaden’ die dan doodlopen! De vliegtuigen stijgen, tijdens onze wandeling, zeer frequent op. Vrijwel geen geluidsoverlast maar in Los Abrigos des te meer (hangt uiteraard mede van de windrichting af). We zijn een aantal oude bunkers gepasseerd die – naar ons weten – nog uit de tijd van Franco dateren. Een bunker was (illegaal?) bewoond. We mochten een blik naar binnen werpen en zijn getrakteerd op een glaasje wijn. Ook dat kom je niet elke dag tegen!

Even voordat we Los Abrigos binnengaan moeten we om de laatste barranco lopen. Even langs de hoofdweg maar daarna kunnen we naar de ‘trap’ die ons naar de boulevard leidt. Bij hoogwater is het mogelijk dat het begin onder water staat en dan is het raadzaam even door te lopen en de boulevard wat verderop op te gaan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bij de haven Av José Miguel Galván Bello, waypoint BusMedano
Lengte:
7.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Geen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/03/2011
Verbindingen:

El Médano Bus: bij de haven Av José Miguel Galván Bello, waypoint BusMedano, lijnen 116, 450, 470 en 483, halte 7272.
Auto: idem

Los Abrigos Bus: bij 1e rotonde in Los Abrigos TF-65 en TF 642, waypoint BusAbrigos, lijnen 450, 470 en 483, halte 7279-7343.
Auto: idem