8.01 Los Abrigos – Las Galletas

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie wandeling met mooie vergezichten op het bergmassief van het eiland, de zee en weidse omgeving.
Vanaf de 1e rotonde in Los Abrigos lopen we de Calle la Marina in en slaan rechtsaf. We komen dan uit bij het strand Playa Grande van Los Abrigos, steken het grintstrand over en komen op het pad dat langs de zee loopt. Het eerste stuk van de route gaat langs Golf del Sur en Playa (=rotsen) de San Blas. Naast de fraai aangelegde golfbanen is er ook nog een jachthaven waar leuke ‘scheepjes’ liggen.

Bij Playa Colmenarus wordt – bij bepaalde feestdagen, zoals Pasen, vrij veel wild gekampeerd. Maar je loopt dan het risico – zo is ons verteld – dat de politie langskomt. En dan is het gebeurd met de pret. In de nabijheid van Montaña Amarilla kan (moet!) de keuze gemaakt worden om langs de rotsen de route te nemen (kan alléén bij rustige zee en laag water) of rondom de berg te gaan. In dat gebied lopen meerdere paden. We hebben een ‘willekeurige’ keus gemaakt. Zowel bij het begin als het eind van de ‘rotsenroute’ is een waypoint geplaatst.

We kunnen langs de zee lopen tot aan Westhaven Bay. Daar kan de inwendige mens op een uitstekende manier verwend worden. Bij Westhaven Bay kun je niet doorlopen omdat de strandweg voor Maravilla grotendeels is weggeslagen. Eerst om het complex heen en dan weer langs de zee tot aan het zeezwembad waar het ook afgesloten is (zie wandeling 4.12 Palm-Mar – Las Galletas). ‘Kenners’ weten hier wel een andere weg maar wij laten u omlopen naar de toren van Ten Bel omdat daar de bushalte is en parkeerplaats is.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Abrigos: Rotonde TF-65 en TF-652 bij waypoint BusAbrigos
Lengte:
10.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter stijgen én dalen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
15/12/2010
Verbindingen:

Los Abrigos
us: Bij 1e rotonde in Los Abrigos TF-65 en TF 642, waypoint BusAbrigos, lijnen 450, 470 en 483, haltes 7279-7343.
Auto: idem
Las Galletas
us: TF-652, Avenida Fernando Salazar González bij waypoint BusGalletas, lijnen 112, 115, 467, 470 en 473, haltes 7327-7302.
Auto: idem