7.77 Mirador de la Vica RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht en grotendeels een boswandeling Op een aantal punten fraai uitzicht.
Hebben ons vooraf niet voldoende gerealiseerd dat in dit gebied tijdens de zomer (2023) een grote brand heeft gewoed. Met name in het tussengedeelte staan veel bomen er troosteloos bij. Het lijkt erop dat de meesten echt dood zijn. Op de ondergrond is weer groen te zien maar óók bramen die er blijkbaar weinig van geleden hebben.

Het eerste gedeelte is bewegwijzerd en gaat deels door verbrand bos. Is een flinke stijging! Komen dan op de Pista de la Vica. Wel aan beide zijden bomen maar meer ‘open’. Verlaten de Pista en gaan de Camino de los Canarias op. Grotendeels verhard. Met name in dit gedeelte is te zien dat de brand behoorlijk heeft huisgehouden. Met name langs het pad waar we het waypoint 7.77 Verbrand gebied hebben geplaatst. Het pad (ca. 300 meter) is er niet gemakkelijker op geworden!

Krijgen daarna meer uitzicht op onder meer de Teide. Dalen flink tot aan het gehucht La Vica.  Het laatste stuk gaat over asfalt en is een langzame stijging. Komen langs kastanjebomen waarvan de vruchten langs de weg liggen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Mirador de la Vica, waypoint MiradorVica
Lengte:
4.3 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
230 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
10/11/2023
Verbindingen:

Mirador de la Vica
Bus: geen
Auto: waypoint MiradorVica