7.75 Icod de Los Vinos RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en (middel)zwaar. Zwaarte vanwege 500 meter hoogteverschil (stijgen én dalen) op 7 km.
Vertrekpunt is de Calle Nicolás Estévez Borges aan de TF-82 dichtbij waypoint BusTF82Icod. Een bekend punt waarvandaan het ca. 5 minuten lopen is naar de Drago Milenario, de bekende 1000 jarige drakenboom (!?).
We gaan door de tunnel (waar verlichting is aangebracht in gewelven) en gaan dan linksaf een pad op en daarna weer links en komen dan op de Camino de Boquin.
Het lijkt wel of het pad onlangs is opgeschoond. Bijna aan het ‘eind’ is het weer gedaan met het opschonen maar zie daar: vanaf de andere kant is men bezig met opschonen! Zie ook 7.16 Icod RW1.

We krijgen direct fraai uitzicht maar het is een heel pittige klim over een relatief korte afstand. Bij waypoint 7.75 wasplaats is een oude wasplaats met een aantal kranen. Het info-bord is ter ziele.
Gaan de TF-5 onder door en komen dan op de TF-366. Volgen deze ca. 300 en gaan dan rechts een pad op. Goed te volgen en dit pad gaat via een bergkam over de TF-5! Waypoint 7.75 geplaatst waar we mooi uitzicht hebben. Krijgen een zéér straffe daling. Bij regen niet verantwoord. Eenmaal op het asfalt is de straffe daling nog niet voorbij. Komen weer op de TF-366 en passeren de kerk van El Amparo. De Camino del Amparo daalt ook flink.

Hebben even getwijfeld of we op de betonnen buis van Canal La Guancha-Icod zouden gaan lopen omdat op andere plaatsen dit verboden is en o.i. meestentijds niet verantwoord. Met de nodige voorzichtigheid vonden wij het goed te doen. Maar bij waypoint 7.75 doodlopend zijn we niet verder gegaan. Twee redenen: de bovenkant was rond én de aansluiting was versperd door struiken. Gelukkig was er een alternatief voorhanden: een mooi pad naar beneden. Komen dan uit op een rustig gedeelte van Icod. Zijn dan niet ver meer van het centrum van Icod. Een heel andere wereld dan de omgeving van waar wij vandaan komen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Icod de Los Vinos (TF-82), waypoint BusTF82Icod
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken bij o.a. straffe daling.

Gewandeld:
03/02/2023
Verbindingen:

Icod de Los Vinos (TF-82)
Bus: waypoint BusTF82Icod, halte Matadero, lijnen 325, 392 en 460.
Auto: in nabijheid bushalte aan de Calle Nicolás Estévez Borges (straat zelf is afgesloten) OF waypoint PlazaAmericaIcod (parkeergarage; bijna 2 euro per uur)