7.74 Icod El Alto RW2 (TF-342)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie en lichte wandeling.
Langs de TF-342 is een wandelpad gemaakt. Wij zijn ‘halverwege’ ingestapt omdat we onze auto gemakkelijk konden parkeren. Eerst koers gezet naar het fraaie uitzichtpunt Mirador El Lance (waar – meestal – aan de overkant ook parkeergelegenheid is). Zijn kort doorgelopen en vervolgens de weg overgestoken waar een pad begint. Komen dan bóven de TF-342. Korte tijd later steken we de weg wéér over en gaan de Camino Real op waar nog een oud bordje staat van Bco de Ruiz. Is een heel fraai gedeelte!

Op het punt waar de onverharde weg overgaat in asfalt is een mooi uitzichtpunt. We blijven de weg volgen en passeren een fraai kerkje waar we heel even de TF-342 kruisen. Daarna weer parallel met de TF-342. Aan het eind van de bebouwing hebben we nog een klein uitstapje gemaakt. Tot onze verrassing gaat een onverharde weg dwars door het landbouwgebied. Geen bordje van ‘privado’!

Daarna een korte maar stevige stijging naar de TF-342 waar we (weer) veilig langs de weg kunnen lopen. Passeren opnieuw de kerk en zijn dan weer bijna bij onze auto.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-342, waypoint BusIcodAlto
Lengte:
6 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Extra rondje door landbouwgebied: niet bij regen

Gewandeld:
23/01/2023
Verbindingen:

Icod El Alto (TF-342)
Bus: TF-342, haltes 4526/4396, lijn 354, waypoint BusIcodAlto
Auto: idem, Mirador El Lance