7.72 Redondo RW3 (Icod)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar, grotendeels boswandeling. Behoorlijk deel (daling) via asfalt maar niet onaangenaam. Advies: tegen de wijzers van de klok lopen.
Vertrekpunt is Redondo (waypoint Redondo). Parkeerplaats bij ‘vuil’ containers. Redondo ligt in de bewegwijzerde wandeling PR TF-42. Redondo is een piepklein plaatsje met een kerk waar parkeergelegenheid is.

Het eerste gedeelte van de route maakt deel uit van de bewegwijzerde wandeling PR TF-42 waarvan de merktekens (deels) zijn overgeschilderd. Op de ‘terugweg’ van onze wandeling komen we op dezelfde bewegwijzerde route bij Calle General Mola tot aan ons eindpunt.
In o.a. Redondo staan nog richtingaanwijzers terwijl in La Montañeta, waar de wandeling begint, het info-bord (2019) is verwijderd!
Vrijwel direct na de opening was het pad in de nabijheid van La Guancha (eindpunt) ‘in reconstructie’. Vervolgens is o.i. ‘besloten’ het pad uit de bewegwijzering te halen. Kleine moeite zou het zijn geweest het pad te herstellen (zie wandeling 7.19 La Montañeta – La Guancha – PR TF-42).

Hebben de wandeling tegen de wijzers van de klok gelopen ondanks het feit dat dan de stijging ‘straffer’ is. Met de wijzers van de klok mee is er meer ‘asfalt’ en het stijgen hierop vinden we onaangenamer. Een klein deel van de route staat niet op enige digitale kaart. Dát is ook de reden waarom wij zo’n track ‘controleren’ voordat wij deze op onze website plaatsen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Redondo, waypoint Redondo
Lengte:
11.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
ruim 450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Route advies auto: Vanaf Santiago del Teide via La Montañeta (TF-373); vanaf TF-5 afslag 55 (Icod)

Gewandeld:
16/01/2023
Verbindingen:

Redondo (Icod)
Bus: geen
Auto: Redondo, waypoint Redondo