7.69 Redondo RW1 (Icod)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en mooie wandeling.
Vertrekpunt is Redondo (waypoint Redondo). Parkeerplaats bij ‘vuil’ containers. Redondo ligt in de bewegwijzerde wandeling PR TF-42. Redondo is een piepklein plaatsje met een kerk.
Zowel het eerste als laatste gedeelte gaat via asfalt.
Bij deze wandeling zijn geen bijzondere vergezichten. Zo nu en dan zicht op de Teide! Ondanks dat vinden we het een fraai landschap.

Het eerste gedeelte van de wandeling is een flinke klim van ca. 300 meter. De Area Recreativa Las Hayas is gesloten vanwege drinkwaterproblemen. Daarna gaan we zakken maar slechts op enkele punten gebruiken we onze wandelstokken. Reden is dat daar de ondergrond vochtig is en je er niet kunt vertrouwen dat de ondergrond ‘stroef’ is.

Omdat we teveel gedaald zijn komt in het laatste gedeelte weer een stijging van ca. 100 meter. Meestal niet zo aangenaam omdat we al een flink aantal kilometers hebben gelopen. Ook is het laatste gedeelte grotendeels in open gebied zodat we meer van de kustlijn kunnen genieten. Bijna aan het eind zien we het kerkje van Redondo boven ons maar een mast staat precies vóór de toren!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Redondo, waypoint Redondo
Lengte:
11.8 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 450 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Eventueel wandelstokken (zie tekst).
Route advies auto: Vanaf Santiago del Teide via La Montañeta (TF-373); vanaf TF-5 afslag 55 (Icod)

Gewandeld:
09/12/2022
Verbindingen:

Redondo (Icod)
Bus: geen
Auto: Redondo, waypoint Redondo