7.65 Camino Candelaria RW1 (Santa Úrsula)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware (bos) wandeling. Bij een beperkt aantal plaatsen fraai uitzicht.
Vertrekpunt vanaf waypoint Camino Candelaria1. De weg naar dit waypoint (afslag 31, TF-5 Cuesta de la Villa) is een ‘avontuur’ op zich omdat de TomTom niet de juiste weg wijst. Op de digitale kaarten worden wegen als ‘onverhard’ aangeduid terwijl zij al jaren geasfalteerd zijn. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. De Camino Candelaria zélf is goed te berijden (vanaf Calle Las Turcas) tot aan het ‘eindpunt’ waar gekeerd kan worden. Adviseren via de dezelfde weg terug te gaan. TomTom geeft eerdere mogelijkheden! Weten niet of dit verantwoord is.

Gaan eerst (flink) stijgen via de Camino de Candelaria. Het ‘tussen’ gedeelte is niet gemakkelijk begaanbaar. Eenmaal op de Pista El Rayo besluiten we niet verder te stijgen via de Camino, dit in tegenstelling tot onze ‘vaste’ gewoonte. Nu we de wandeling gedaan hebben twijfelen we wat de ‘beste’ keuze is. Het nadeel van straf stijgen na 8 km is dat het extra zwaar is. De stijging gaat via de Cortafuegos El Gaiterto. Voor een belangrijk gedeelte zigzaggend en dat is een teken van sterk stijgen óf dalen.

Als we op de Pista Las Torillas komen is het eerste gedeelte nog ‘vals’ plat. Bereiken een hoogte van ruim 1400 meter. Snijden bijna de LAW GR-131 maar dit wandelpad blijft ‘boven’ ons! Eenmaal bij de Camino Candelaria aangekomen zijn we weer op een hoogte van 1250 meter hoogte ofwel ca. 150 meter gedaald. De Camino heeft een straffe daling. Dat is op zich niet zo erg ware het niet dat gedeelten sterk geërodeerd zijn. Zónder het vasthouden van takken bijna een hachelijk (glad) avontuur.
Bij/na regen onverantwoord.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Candelaria, waypoint Camino Candelaria1 (via Calle Las Turcas)
Lengte:
19.3 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij/na regen, stapzekerheid en wandelstokken zijn ‘voorwaarden’.
Voor de zekerheid een (alternatieve) aanrijroute toegevoegd vanaf Pino Alto (La Orotava)

Gewandeld:
22/03/2022
Verbindingen:

Camino Candelaria (Santa Úrsula)
Bus: geen
Auto: waypoint Camino Candelaria