7.63 Arenas Negras RW1 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie wandeling voor ‘geoefende’ wandelaars! Zware wandeling qua afstand; qua hoogteverschil middelzwaar. 500 meter hoogteverschil op een afstand van ruim 24 km is niet zwaar. Betekent wel dat er veel vals plat in de wandeling zit. Soms is het zelfs valser!
Vertrek vanaf de bushalte bij de toegangsweg naar de Area Recreativa Arenas Negras of bij waypoint ElLagarTF373 (voor de auto).
Ingecalculeerd als ‘volledige’ boswandeling maar tijdens de route hebben we toch kunnen genieten van fraaie uitzichten.

Vrijwel de gehele route bestaat uit onverharde wegen/pista’s die gemakkelijk lopen. Het eerste begin is een bewegwijzerd pad richting Arenas Negras. Een flinke klim. Omdat we vroeg vertrokken zijn (ca. 08.00 uur) is de zon nog niet boven de Teide verschenen!
Bij een (lange) rondwandeling in dit gebied maak je vrijwel altijd gebruik van de Pista de Vergara waar de bekende ‘waterleiding’ langs loopt.

Als we de ronding hebben gemaakt komen we op de Pista Fuente Santa die uitkomt bij ons eindpunt. Het is toegestaan met een 4×4 auto deze Pista te berijden (naar Area Recreativa El Lagar) maar we hebben geen auto gezien. In het begin zijn er mooie vergezichten op de kust. Indrukwekkend hoe groot het bosgebied van Tenerife is.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusArenasNegras (TF-373)
Lengte:
24.4 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Vooraf de dienstregeling bekijken of de wandeling redelijk binnen de bustijden kan worden gedaan.

Gewandeld:
29/12/2021
Verbindingen:

Arenas Negras, bij La Montañeta (TF-373)
Bus: TF-373, Arenas Negras, lijn 360, haltes 4598/4609, waypoint BusArenasNegras
Auto: TF-373, bij afslag naar Arenas Negras OF waypoint ElLagarTF373