7.58 Las Calderetas RW4 (Area Recreativa El Sauzal)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware ‘bos’ wandeling.
Vertrekpunt is de Area Recreativa Las Calderetas. Ondanks de melding van TomTom dat de bestemming aan een onverharde weg ligt is de toegangsweg tot aan Las Calderetas geasfalteerd. Uitsluitend parkeren op het terrein. Niet in het weekend!

De voorspellingen waren goed maar toen we vertrokken was het mistig en hadden we ietwat motregen. Niet echt aangenaam. Bij ‘echte’ regen niet vertrekken omdat de bewegwijzerde paden – mede veroorzaakt door (niet toegestane) mountainbikers – spekglad kunnen zijn. Het gaat met name om het gedeelte vanaf Las Calderetas tot aan Las Lagunetas. Dit gedeelte is mede een pelgrim pad naar Candelaria.

Bij Las Lagunetas steken we de TF-24 over en krijgen nu een fikse daling. Ook hier kan het glad zijn. Eenmaal op de Pista dalen we wel maar voor gladheid hoeven we niet beducht te zijn. Bij Las Raices steken we voor de 2e keer de TF-24 over (bij het restaurant) en komen op de Pista Acebinal. Kán o.i. bij regen heel glad zijn.
De zon is inmiddels gaan schijnen!

Zien zo nu en dan zien we merktekens van een PR-wandeling maar geen aanwijsbordjes! De (vervallen) PR-wandeling komt uit bij de GR-wandeling naar La Esperanza. Bij Cruz de Fune kiezen we onze eigen weg en ‘krijgen’ dan weer een PR-wandeling naar Las Calderetas.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Calle Lomo Piedras, waypoint Las Calderetas
Lengte:
16.9 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
09/01/2020
Verbindingen:

Las Calderetas (Area Recreativa El Sauzal)
Bus: geen
Auto: Calle Lomo Piedras, waypoint Las Calderetas