7.56 Ruigómez – El Tanque

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

(Middel)zwaar en afwisselende wandeling.
Vertrekpunt bushalte, even voor(bij) de kerk. Parkeerplaats aan de TF-82. Eerste gedeelte tot aan San Jose de Los Llanos bewegwijzerd als SL TF 151. Als we de Pista Agrícola El Quirre verlaten gaan we een (breed) pad op. Daarna lopen we feitelijk door de Barranco El Guirre. Een aantal trappen naar ‘boven’ waar ooit een leuning is aangebracht. Voorzichtigheid geboden!
Als we de barranco verlaten, hebben we de grootste klim gehad. Steken de TF-373 over en lopen door het dorp San José de Los Llanos en gaan dan de PR route naar de Chinyero volgen. Omdat de GPS afwijkt hebben wij – voor de zekerheid – de onverharde weg gekozen wat – achteraf- niet nodig was geweest.

Bij waypoint 7.56.1 begint een pad dat niet op enige kaart is vermeld. Even de tijd nemen en dan ‘zien’ we een pad (na ca. 25 meter staan wandelstenen) dat zichzelf wijst. Struiken belemmeren soms het uitzicht maar het zijn geen ‘prik’ struiken!. Bij waypoint 7.56.2 zien we tot onze verbazing de merktekens van een PR-wandeling! Gaan nu langzamerhand richting TF-373. Steken deze over en lopen ‘veilig’ langs de kant van de weg of achter langs de vangrail. Als we de TF-373 verlaten komen we op een duidelijk pad dat ook niet op enige kaart vermeld is. Bij waypoint R 2.18 houden we links aan en komen na korte tijd op de bewegwijzerde route richting Garachico.

Waar we deze route verlaten komen we op een onverharde weg en wordt het landschap meer ‘open’. Een fraai gedeelte! Op ruim een kilometer afstand van El Tanque komen we op asfalt. Redelijk inspannende daling! In El Tanque lopen we langs de TF-82 en doen de bushalte én de parkeerplaats van de gemeente aan. De parkeerplaats van de gemeente is nu óók bereikbaar via een trap vanaf de TF-82.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ruigómez (TF-82), waypoint BusRuigomezTF82
Lengte:
12.1 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter stijgen; bijna 700 meter dalen.
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
06/01/2020
Verbindingen:

Ruigómez (TF-82)
Bus: waypoint BusRuigomezTF82, lijnen 325 en 460, haltes 4665/4700 (Ruigomez)
Auto: idem
El Tanque (TF-82)
Bus: TF-82, waypoint BusElTanque, lijnen 325 en 460, haltes 4656/4709 (Ayuntamiento El Tanque).
Auto: Avenida Colón, waypoint El Tanque (gemeentelijke parkeerplaats).