7.55 Mirador Cruz Atalaya RW3 (Camino Candelaria)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en afwisselende wandeling.
Het ‘seizoen’ van de kastanjes (november) is grotendeels voorbij. Ze zijn hun blad bijna helemaal kwijt. Zeer beperkte parkeerruimte en de toegangsweg naar het beginpunt (verhard) is niet erg breed. Hebben waypoint Pino Alto ingevoegd in de track. Met dit waypoint heeft de TomTom geen moeite. Als we daar afslaan de weg blijven volgen tot het 1e waypoint in de track zelf.

Stapzekerheid én het gebruik van wandelstokken zijn ‘vereist’ omdat een aantal paden zowel naar boven als naar beneden erg glibberig (kunnen) zijn. Zéker niet bij en na regen gaan lopen. Het ‘begin’ van de wandeling gaat over een 4×4 (auto)weg maar als we daarvan afwijken en een pad opgaan is veel inspanning vereist om ‘op de been’ te blijven. Gelukkig is de afstand tot de volgende Pista niet meer dan 700 meter!

Delen van de route hebben een zeer dicht bladerdek. De GPS heeft daar ‘moeite’ met de plaatsbepaling ondanks de ‘reclame’! Wij proberen zoveel als mogelijk ‘onverharde wegen/pista’s te lopen maar een aantal keren zijn we gedwongen de Camino Candelaria te nemen. Niet de meest aangename gedeelten van de wandeling! Daar waar de Camino Candelaria overgaat in een ‘betonde’ weg krijgen we langzamerhand zicht op de kustlijn.
Een fraai (laatste) gedeelte van de wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Candelaria, waypoint Camino Candelaria
Lengte:
12.7 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken zijn ‘voorwaarden’.
Voor de zekerheid een aanrijroute toegevoegd vanaf Pino Alto (La Orotava)

Gewandeld:
19/12/2019
Verbindingen:

Camino Candelaria (Santa Úrsula)
Bus: geen
Auto: waypoint Camino Candelaria