7.49 El Lomo (Icod El Alto) RW1 (TF-342)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt (bus) waypoint BusElLomoTF342; (auto) waypoint MirFuenteRey. Fraaie maar zware wandeling. Zou mooier geweest zijn als we de geplande route hadden kunnen lopen. Zijn echter vastgelopen bij waypoint 7.49 wegens werkzaamheden (?). Zie wandeling 7.13 (El Lomo – Icod El Alto).

Hebben vervolgens de bewegwijzerde route SL TF-111 gevolgd. Eerste gedeelte over asfalt. In het algemeen een redelijke stijging maar is altijd inspannender dan een pad. Als we van het asfalt gaan komen we op een pad dat op geen enkele -ons bekende – kaart getekend staat maar wel een SL-route is. Gaat weer over in asfalt en even later steken we de TF-342 over en komen op een ‘betond’ pad. Is een stevige klim maar de weg ligt heel mooi in het landschap waar vele akkertjes etc. zijn. Passeren nog de verlaten Galería la Esperanza en gaan dan richting de TF-342. Enkele meters vanaf de TF-342 (van bovenaf gezien) houden we rechts aan en gaan we langzamerhand richting het uitzichtpunt La Corona waar een speciale plaats is voor parapenters.

Vanaf La Corona volgen we gedeeltelijk de bewegwijzerde route naar Icod El Alto. Vrijwel bij het uitzichtpunt Mirador El Lance komen we weer op de TF-342 waar een voetpad langs loopt. Volgen kort de TF-342 en gaan dan rechts de Camino Real op en genieten nog even bij het uitzichtpunt waypoint 7.49 waar ook een Ermita staat. Komen dan weer op asfalt! Is o.i. de route waar we in het begin van onze wandeling zijn vastgelopen. Geen enkele (voor)waarschuwing over een komende versperring aangetroffen.

Gezien de lengte van de wandeling zijn we niet doorgelopen overeenkomstig het tracé van wandeling 7.13 voor controle waar de afzetting aan de andere kant begint. Hebben daarom een alternatief gekozen met als resultaat dat langs de TF-342 gelopen móet worden voor het bereiken van het eindpunt. Juist omdat er weinig verkeer is, is het van belang in de bochten goed te letten op tegemoetkomend verkeer.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-342, waypoint BusElLomoTF343
Lengte:
14.5 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
18/03/2019
Verbindingen:

El Lomo TF-342 (Icod El Alto)
Bus: Haltes 4406/4516 (La Pesa), lijn 354 (Puerto Cruz – Icod por La Guancha)
Auto: waypoint MirFuenteRey