7.48 El Lagar RW2 (TF-344)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de ingang naar de Zona Recreativa El Lagar aan de TF-344. Geen busverbinding maar wel parkeerplaats. Grotendeels boswandeling. Beperkt aantal punten waar uitzicht is.
Heel kort over de Pista El Lagar en dan gaan we een pad op dat ons weer bij de TF-344 brengt. Kort langs de (rustige) TF-344 en dan gaan we een onverharde weg op. Stijgingen én dalingen. Komen dan op de bewegwijzerde route PR TF-42.1 (Cruz del Tronco) die naar de Area Recreativa El Lagar gaat.

Bij de Area Recreativa zijn voldoende mogelijkheden om even van een welverdiende rust te genieten op één de vele banken. Vanaf El Lagar volgen we kort de Pista El Lagar. In dit gedeelte is er uitzicht op de Teide maar vanwege een calima (veel zand in de lucht) is het zicht op de Teide beperkt.

Het ‘rechte’ stuk naar beneden is een redelijk straffe daling. Niet zo gemakkelijk omdat er veel losse stenen liggen. Oplettendheid is dan geboden. Het allerlaatste stuk (rechtdoor) hebben wij ‘ingewisseld’ voor een ietwat aangenamer stuk. Komen dan op de rustige TF-344. Juist daarom is het van belang aan de kant te blijven lopen omdat ook de automobilist van mening kan zijn dat er niemand rijdt of loopt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-344, waypoint ElLagarTF344
Lengte:
10.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/03/2019
Verbindingen:

El Lagar TF-344
Bus: geen verbinding
Auto: TF-344, waypoint ElLagarTF344