7.47 El Lagar RW1 (TF-344)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de ingang naar de Zona Recreativa El Lagar aan de TF-344. Geen busverbinding maar wel parkeerplaats. Grotendeels boswandeling. Beperkt aantal punten waar uitzicht is.
Heel kort over de Pista El Lagar en dan gaan we een pad op dat ons weer bij de TF-344 brengt. Kort langs de (rustige) TF-344 en dan gaan we linksaf een onverharde weg op. Stijgingen én dalingen. Als we op de bewegwijzerde route PR TF-42.1 (Cruz del Tronco) komen is het grootste stijging voorbij.

Gaan van de bewegwijzering af maar de route blijft (tot het eind) gaan over onverharde wegen en deels over de Pista El Lagar. Op het punt waar we de Pista verlaten is er nog een overdekte ‘zit’ gelegenheid (Casa de Piedra). Het laatste gedeelte is minder aangenaam: straffe daling over een weg met veel keien/gruis. Oplettendheid is geboden! Daarom zijn we niet rechtdoor doorgelopen naar de TF-344 maar hebben een kort ‘alternatief’ genomen.

De TF-344 wordt niet druk bereden. Goed lopen langs deze weg maar onverwacht kan er toch een auto om de hoek komen. In de berm lopen heeft dan ook de voorkeur.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-344, waypoint ElLagarTF344
Lengte:
8.4 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
11/03/2019
Verbindingen:

El Lagar TF-344
Bus: geen verbinding
Auto: TF-344, waypoint ElLagarTF344