7.46 El Socorro (TF-5) – Tigaiga RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte wandeling. Relatief veel asfalt!
Vertrekpunt is in de directe nabijheid van de afslag El Socorro aan de TF-5. Bij de vuilnisbakken is meestal een parkeerplaats vrij. De bushalte ligt aan de TF-5 (trap op/af vóór het viaduct). Hebben op de heenweg de bewegwijzerde route PR TF-41 (Playa El Socorro – Pico del Teide; ruim 27 km) gevolgd tot aan Tigaiga.

Direct een flinke klim over een ‘gemaakt’ pad dat uitkomt op een ‘onverharde’ weg. Gaat daarna over in een ‘betond’ pad en later asfalt. Klimmen met ‘asfalt’ kost altijd meer energie! In het piepkleine dorpje Tigaiga maken we een rondje om de kerk.
Op Wikiloc was een ‘verbinding’ (via de Calle Farrobo) met de Camino Las Vueltas de Icod El Alto gemaakt. Tweemaal gevraagd aan ‘bewoners’ (aan het begin) en beiden gaven aan dat er géén pad was. Toch geprobeerd en over een afstand van ca. 700 meter was er een duidelijk pad. Eindigde helaas in veel stenen en vervallen muurtjes rondom kleine perceeltjes. Hebben nog even geklauterd en geklommen maar zijn onverrichterzake teruggekeerd. In werkelijkheid waren we op ca. 30 meter afstand van de Camino Las Vueltas de Icod El Alto. Deze Camino óók gecontroleerd maar van ‘boven’ geen pad gevonden. Wel heel veel braamstruiken! Ondanks onze teleurstelling is het wel een fraai pad in het landschap.

In Tigaiga krijgen we daarom nog een gedeelte (extra) asfalt en dan komen we onverwacht op de onverharde Camino El Barranquillo. Heel apart want nu lopen we tussen redelijk grote aardappelvelden die zelfs besproeid worden!
Steken met enige voorzichtigheid de TF-5 over en ook hier ligt een wandelpad langs de weg. Bij de Mirador de San Pedro genieten we van het uitzicht. Daar is een (druk) restaurant met parkeerplaatsen.
Onder de Mirador staat nog een Ermita waar we langs lopen en komen dan op de Camino Real die ons bij de eindbestemming brengt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-5, afslag El Socorro, waypoint BusSocorro4331
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal; middelzwaar); zónder uitstapje naar doodlopend pad bijna 300 meter (totaal; licht).
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

5.7 km mét uitstapje naar doodlopend pad; ca. 5 km zónder uitstapje.

Gewandeld:
25/02/2019
Verbindingen:

El Socorro (TF-5)
Bus: Haltes 4331/4384, lijnen 107, 108, 325 en 363, waypoint BusElSocorro
Auto: TF-5; in nabijheid afrit Playa El Socorro