7.45 Icod El Alto (TF-342) – Mirador Corona RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Korte, fraaie en lichte wandeling. Zit o.i. tegen de grens met middel aan vanwege een gedeeltelijke stijging via asfalt. Vertrekpunt Mirador El Lance in de nabijheid van de bushalte. Lopen even – op het wandelpad – langs de TF-342 en in de bocht maken we een scherpe bocht naar links. Krijgen nu een flinke stijging – over asfalt – voor onze kiezen.

Daar waar het aanwijsbord verschijnt en waarop staat dat de afstand tot aan Mirador Corona 0.6 km komen we op een onverharde weg. Aangenaam in vergelijking met asfalt. De Mirador is ons ‘hoogste’ punt in de wandeling. Gaan nu via de Camino Madre Juana een straffe daling maken. Bij regen en natte ondergrond is het van belang of niet te gaan wandelen of de nodige voorzichtigheid te betrachten. Fraaie uitzichten.

Komen voor de 2e keer op de TF-342 waar voorbij de brug het wandelpad langs de weg begint. Genieten van het landschap ónder ons maar naar bóven zijn er ook fraaie gedeelten. Als je dan weer langs de TF-342 loopt kun je je niet voorstellen dat je bij de ‘masten’ bent geweest.
Langs de TF-342 zijn gedeelten die niet erg geschikt zijn voor hoogtevrezers ondanks de leuning. Zo dicht mogelijk langs de weg is dan een mogelijke remedie.
Het hoogteverschil op de TF-342 is zodanig dat je er weinig of niets van merkt ondanks dat je over een ‘harde’ ondergrond loopt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-342, waypoint BusIcodAlto
Lengte:
4.8 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (ondergrond kan op een aantal plaatsen glad zijn).

Gewandeld:
25/02/2019
Verbindingen:

Icod El Alto
Bus: TF-342, haltes 4526/4396, lijn 354, waypoint BusIcodAlto
Auto: idem, Mirador El Lance