7.44 El Socorro (TF-5) – Mirador Corona

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie zware wandeling. Relatief veel asfalt!
Vertrekpunt is in de directe nabijheid van de afslag El Socorro aan de TF-5. Bij de vuilnisbakken is meestal een parkeerplaats vrij. De bushalte ligt aan de TF-5 (trap op/af vóór het viaduct). Hebben vrijwel geheel de bewegwijzerde route PR TF-41 (Playa El Socorro – Pico del Teide; ruim 27 km) gevolgd tot aan Mirador Corona.

Direct een flinke klim over een ‘gemaakt’ pad dat uitkomt op een ‘onverharde’ weg. Gaat daarna over in een ‘betond’ pad en later asfalt. Klimmen met ‘asfalt’ kost altijd meer energie! In het piepkleine dorpje Tigaiga maken we een rondje om de kerk.
Op Wikiloc was een ‘verbinding’ (via de Calle Farrobo) met de Camino Las Vueltas de Icod El Alto gemaakt. Zie onze ervaring bij 7.46 (El Socorro TF-5 – Tigaiga RW1).

Lopen nu de gehele Camino Las Vueltas de Icod El Alto. Mooi ingelegd met stenen die o.i. bij regen glad kunnen zijn. Komen dan op de TF-342 waar een speciaal wandelpad langs de weg is aangelegd. Hoogtevrezers dicht langs de TF-342 lopen. Fraaie uitzichten. Bij Mirador El Lance is een restaurant en de bushalte is ook dichtbij. Maken een scherpe bocht naar links en krijgen nu weer ‘stijgasfalt’! Daar waar het aanwijsbord verschijnt en waarop staat dat de afstand tot aan Mirador Corona 0.6 km komen we op een onverharde weg. Aangenaam in vergelijking met asfalt.

De Mirador is ons ‘hoogste’ punt in de wandeling. Gaan nu via de Camino Madre Juana een straffe daling maken. Opnieuw fraaie uitzichten. Komen voor de 2e keer op de TF-342 waar – voorbij de brug – het wandelpad langs de weg begint. Ook hier zijn gedeelten die niet erg geschikt zijn voor hoogtevrezers ondanks de leuning. Gaan opnieuw de Camino de Las Vueltas op. Nu hebben we een heel ander fraai zicht op het landschap!

In Tigaiga nog een gedeelte asfalt en dan komen we onverwacht op de onverharde Camino El Barranquillo. Heel apart want nu lopen we tussen redelijk grote aardappelvelden die zelfs besproeid worden!
Steken met enige voorzichtigheid de TF-5 over en ook hier ligt een wandelpad langs de weg. Bij de Mirador de San Pedro genieten we van het uitzicht. Daar is een (druk) restaurant met parkeerplaatsen.
Onder de Mirador staat nog een Ermita waar we langs lopen en komen dan op de Camino Real die ons bij de eindbestemming brengt.

 

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-5, afslag El Socorro, waypoint BusSocorro4331
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
25/02/2019
Verbindingen:

El Socorro (TF-5)
Bus: Haltes 4331/4384, lijnen 107, 108, 325 en 363, waypoint BusElSocorro
Auto: TF-5; in nabijheid afrit Playa El Socorro
Icod El Alto
Bus: TF-342, haltes 4526/4396, lijn 354, waypoint BusIcodAlto
Auto: idem, Mirador El Lance