7.43 Palo Blanco RW1 (TF-326)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar maar fraai. Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-326 waar (in de nabijheid) ook plaats is voor de auto. Onderdelen van deze wandeling maken deel uit van de bewegwijzerde wandeling vanaf Los Realejos PR TF-40. Inspiratie voor deze wandeling was route 11 van Peter Mertz (Bruckmanns Wanderführer) incl. gpx-file omdat er een pad ‘ingetekend’ was; voor ons onbekend en ook niet op enige ons bekende kaart stond.. Echter hetgeen ingetekend staat in de wandelgids én de daarop gebaseerde gpx-file zijn (globaal vanaf 6 tot 1) (helaas) onjuist. Aan beide kanten een grondige ‘verkenning’ uitgevoerd maar er is geen pad!
Onze route is ‘juist’ en komt – vreemd genoeg – overeen met de beschrijving uit de wandelgids!

Ook de afbeelding over de afstanden en de aangegeven hoogten zijn onjuist. Vanaf AE tot 1 is het twee kilometer en de hoogte is dan geen 440 meter maar ca. 600 meter. Reden van deze vermelding is dat we nu eerst bijna 200 meter moeten dalen en daarna de stijging gaan inzetten. Tot aan Mirador El Asomadero is een heel zware klim. Daar staat tegenover dat we in een prachtig landschap lopen (bij helder weer). Als we bij de Mirador aankomen is het ‘gedaan’ met de inspanningen.

We komen nu op een onverharde weg en gaan even verderop de Camino Del Guarda op. De Camino komt uit op de Pista Pino Lloron. We blijven deze Pista volgen en negeren de afslag van de bewegwijzerde route naar Chanajiga. In Chanajiga pikken we de bewegwijzerde route weer op. In het begin een breed pad/onverharde weg die langzamerhand overgaat in een pad. In de nabijheid van het informatiepaneel ‘verlaten’ we de bewegwijzering en gaan een pad op dat ons leidt naar waypoint Traviesas. Daar begint het ‘asfalt’ maar het dalingspercentage is zodanig dat het niet echt onaangenaam is (andersom wel!). Deze Camino El Madrono is onderdeel van het ‘pelgrimspad’ naar Santiago del Teide.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Palo Blanco, waypoint BusPlaceresTF326.
Lengte:
12.8 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 900 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (ondergrond kan op een aantal plaatsen glad zijn).

Gewandeld:
20/02/2019
Verbindingen:

Palo Blanco TF-326 (Realejo Alto)
Bus: TF-326, lijnen 330/47, haltes 4299/4310 (Los Placeres), waypoint BusPlaceresTF326
Auto: TF-326, idem