7.42 Arenas Negras AR RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende en lichte route. Beschrijving is vanaf Area Recreativa. Gaan met de wijzers van de klok mee. Steken eerst het terrein van de Recreativa over en gaan door een ijzeren ‘hek’ en komen op een pad waarop een kruis staat. Reden van het kruis is dat dit niet de bewegwijzerde route (PR TF-43) is.
Komen o.i. op een ‘oude’ route die voorheen met ‘wybertjes’ op o.a. de bomen werd aangeduid. Ligt heel fraai in het landschap. Maar vanwege mist hebben wij niets gezien en daarom ook weinig foto’s gemaakt!

Het pad blijft niet zo gemakkelijk begaanbaar maar over het tracé bestaat geen twijfel. Waar de ondergrond ‘rul’ is, is het pad goed te volgen met de GPS en de ‘voetstappen’. Het pad gaat over in een ‘onverharde’ weg maar dan verdwijnen we in het bos. We dalen langzaam naar de TF-373 en lopen langs deze weg (deels achter de vangrail) en gaan dan schuin links een (duidelijk) pad op. Staat niet vermeld op de OSM kaart. Bij waypoint R.2.18 is een ‘vier’ sprong: pad linksaf (naar beneden) en rechtdoor zijn duidelijk zichtbaar maar het pad rechtsaf (naar boven) niet. Even ‘zoeken’ en het pad komt tevoorschijn en komt uit op een 4×4 weg. Steken de 2e keer de TF-373 over en komen dan o.i. voor de 2e keer op een ‘oud’ pad. In het begin een stevige klim. Willen genieten van het uitzichtpunt waypoint 7.07 maar mist belemmert ons dat.

Bij waypoint 7.42 is ook een ‘oud’ pad. Staat op ons ‘programma’! (7.59 is doodloper!). Komen op de Pista die ons leidt naar de Area Recreativa. Steken het terrein over en zijn weer bij onze eindbestemming.
NB: Bij vertrek vanaf het punt waar de TF-373 wordt overgestoken is de route gemakkelijker. Parkeren mogelijk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arenas Negras, waypoint ArenasNegras
Lengte:
8.1 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/01/2019
Verbindingen:

Arenas Negras, bij La Montañeta (Area Recreativa) TF-373
Bus: TF-373, Arenas Negras, lijn 360, haltes 4598/4609, waypoint BusArenasNegras (ca. 1 km extra!)
Auto: TF-373, afslag Arenas Negras, parkeren bij Area Recreativa, waypoint Arenas Negras