7.41 Mirador Cruz Atalaya RW1 (Camino Candelaria)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kastanje wandeling (november) door het bos met fraai uitzicht op de kustlijn vanaf de Camino Candelaria.
In de track is waypoint Pino Alto toegevoegd. Met dit waypoint heeft de TomTom geen ‘moeite’. Als we hier afslaan kunnen we ons vertrekpunt gemakkelijk(er) bereiken.
Heel veel kastanjebomen op de route. Tijdens onze wandeling (zaterdag!) heel veel zoekers naar tamme kastanjes. Advies: met de wijzers van de klok mee lopen.

Wij zijn vertrokken vanaf waypoint Camino Candelaria 1. Is o.i. ‘lastiger’ bereikbaar met de auto dan één van de andere geplaatste waypoints. Beginnen met een ‘milde’ klim tot aan de Pista El Rayo. Vrijwel geen uitzicht omdat je door het ‘bos’ loopt. De Pista El Rayo mag bereden worden met een 4×4 (jeep) auto. Gaat over in de Pista la Orotava. Loopt ietwat minder aangenaam maar – dank zij de motorsport – blijft de Pista goed vrij van overhangende bramenstruiken. Daar waar de Pista overgaat in een pad is het van belang goed op te letten. Niet alleen bij regen kan de ondergrond glibberig zijn. Wandelstokken zijn o.i. een vereiste. Omhoog (route andersom) lopen is o.i. nog zwaarder.

Met name in dit gedeelte staan heel kastanjes die in november hun vruchten laten vallen. Veel kapot gereden maar er blijft nog genoeg over. Er zijn ook ‘afsnijders’ in de route maar is het niet raadzaam deze te volgen vanwege de glibberigheid en steilheid. Bij waypoint Camino Candelaria is er een parkeermogelijkheid maar dit is niet het enige punt waar auto’s/een auto geparkeerd kunnen/kan worden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Candelaria, waypoint Camino Candelaria
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken zijn ‘voorwaarden’.
Voor de zekerheid een aanrijroute toegevoegd vanaf Pino Alto (La Orotava)

Gewandeld:
10/11/2018
Verbindingen:

Camino Candelaria (Santa Úrsula)
Bus:geen
Auto: bijv. waypoint Camino Candelaria