7.40 La Corona RW1 (Icod El Alto)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zowel uitzichtpunt als plaats waar paragliders vertrekken. Voldoende parkeerruimte. Bij Icod El Alto op de borden aangeduid. Zeer inspannende en afwisselende wandeling. Voor een deel volgt het de pelgrimsroute naar Santiago del Teide. Bij regen beslist niet doen!

Wij hebben gekozen voor de zeer inspannende stijging ofwel met de wijzers van de klok mee. De ondergrond is/wordt spekglad bij regen! Maar ook als het ‘droog’ is, is de ondergrond niet ‘stroef’. Het gaat hierbij om de 1e kilometers. Stapzekerheid en wandelstokken zijn dan ‘voorwaarden’ om de wandeling te maken. En in dit gebied is regen geen uitzondering getuige de weelderige groei van struiken en de grijze ‘slierten’ aan dennen etc. Stijgen is o.i. ‘veiliger’ dan dalen op een niet stroeve ondergrond.
Bij het uitzichtpunt El Asomadero maken we kort gebruik van de bewegwijzerde route PR TF-40. Op het punt dat de route ons ‘verlaat’ blijven wij de ‘onverharde’ weg volgen die aansluit op de Pista Los Campeches. Volgen wij vrij lang maar aan deze Pista komt (abrupt) een einde. Maar we blijven op ‘onverharde’ wegen.

Komen voorbij twee Area Recreativa: Fuente Pedro (piepklein) en Barranco de la Arena (groot met slaapgelegenheid; hoe te reserveren is ons niet bekend). De Galería Lomo Colorado is – zoals gebruikelijk – afgesloten. Het smalspoor ligt er nog. Bij waypoint 7.40 vraagteken gaat een pad naar boven (niet verkend) maar er staat ook een waarschuwingsbord. Bij waypoint AR La Tahona 1.4 km loopt de verbindingsweg naar de 3e Area Recreativa van deze wandeling.
De TF-344 is goed te belopen. Is een heel rustige weg. Aan de linkerkant is hier een daar een pad gevormd! Bij waypoint 7.40 SL TF-111 zien we een aanwijsbord van een SL wandeling. Op het punt waar we de TF-344 verlaten is het nog ca. 2 km naar onze eindbestemming.
Ca. de helft van de wandeling gaat door kleinschalig landbouwgebied. Heel mooi om te zien hoe alles groeit en bloeit in deze tijd van het jaar.
Kunnen terugzien op een inspannende maar mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Carretera la Corona, waypoint 7.40 La Corona
Lengte:
19.7 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
740 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken zijn ‘voorwaarden’.

Gewandeld:
05/04/2018
Verbindingen:

La Corona
Bus: geen
Auto: Carretera la Corona, waypoint 7.40 La Corona