7.39 San Juan del Reparo RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai! Advies: met de wijzers van de klok meelopen.
Tegenover de kerk aan de TF-82 in El Reparo is voldoende parkeerruimte en de bushalte is op minder dan 100 meter afstand. Ca. 400 meter gaat via asfalt en is een heel stevige klim: asfalt dubbel zwaar! Asfalt gaat gelukkig over in een pad. De klim blijft stevig maar het pad is goed te lopen. Gaan de autoweg, via een buis, ‘onderdoor’.

Lopen weer tussen en langs de ‘broccoli’ stenen. Geen teken van droogte! Deze periode van wandelen is extra aantrekkelijk omdat veel struiken en planten in bloei zijn. Heel fraai gebied. Op het punt waar de bewegwijzerde route (PR TF-43) verlaten komen we op een 4×4 (jeep) weg en gaan we dalen richting Tanque Arriba. Hebben nog een ‘afsnijder’ gemaakt maar aan het einde was het ‘tobben’ vanwege de scherpe takken van de brem. Ietwat onaangenaam. In El Tanque Arriba gaan we de SL-151 op. Verfraaiingswerkzaamheden (liggen stil?) worden uitgevoerd. Helaas – en dat geldt voor alle SL-151 routes van de gemeente El Tanque – niet onderhouden. Voor de 2e keer liepen we verkeerd (door) omdat het pad niet goed zichtbaar is. Ca. 200 meter ‘bramen’ (zie ook wandeling 7.28 El Tanque – Atalaya h/t). Uiterst onaangenaam. Een snoeischaar is dan onmisbaar. Heel jammer voor een fraaie wandeling.
We hebben in dit stuk het waypoint LastigPunt 7.39 SL 151.2 bramen geplaatst.

In Tanque Bajo lopen we om de kerk en gaan dan ‘binnen’ door naar de TF-421. Met enige voorzichtigheid is het o.i. verantwoord langs deze weg te lopen. We waren niet de enigen!
Nog even langs de TF-82 en dan gaan we ‘parallel’ en maken nog een piepklein rondje bij ons eindpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, San Juan del Reparo, waypoint San Juan del Reparo
Lengte:
8.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Snoeischaar voor bramen. Wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
27/02/2018
Verbindingen:

San Juan del Reparo TF-82
Bus: TF-82, Centro Cultural, lijnen 325 en 460, haltes 4651/4714
Auto: TF-82, Tegenover de kerk, waypoint San Juan del Reparo