7.38 Ruigómez RW2 (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt bushalte, even voor(bij) de kerk. Parkeerplaats aan de TF-82. Lichte en gevarieerde wandeling. Deels bewegwijzerd als SL TF 151. Slecht/niet onderhouden. Geen visitekaartje voor El Tanque! Als we de Pista Agrícola El Quirre verlaten gaan we een (breed) pad op. In de nabijheid van waypoint Galeria Flora groeien de braamstruiken ‘overdadig’. Het (bewegwijzerde) pad is nog begaanbaar maar gebruik van de snoeischaar is geen overbodige luxe!

Feitelijk lopen we door de Barranco El Guirre. Een aantal trappen naar ‘boven’ waar ooit een leuning is aangebracht. Voorzichtigheid geboden!
Als we de barranco verlaten hebben we de grootste klim gehad. Steken de TF-373 over en lopen door het dorp San Jose de Los Llanos. Bij de Area Recreativa ‘pikken’ we het pad weer op (niet vermeld op de OSM-kaart) en komen dan in een heel ander landschap. Steken voor de 2e keer de TF-373 over en ‘zien’ dan een pad dat parallel loopt met de TF-373. Goed gemarkeerd en klaarblijkelijk een ‘oud’ pad. Op het punt waar we de onverharde weg bereiken staat zelfs een PR-markering!

Nu gaan we langzaam dalen. Nu krijgen we een weidser landschap. Heel fraai.
Als we linksaf gaan komen we op een verharde weg. Weinig hoogteverschil en daarom goed te lopen. Wijken heel even van de verharde weg af en lopen dan door/langs ‘landbouwgebied’ en zijn nu weer bijna bij onze eindbestemming. Kunnen terugzien op een aangename wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ruigómez (TF-82), waypoint BusRuigomezTF82
Lengte:
7.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken

Gewandeld:
17/01/2018
Verbindingen:

Ruigómez (TF-82)
Bus: waypoint BusRuigomezTF82, lijnen 325 en 460, haltes 4665/4700 (Ruigomez)
Auto: idem