7.37 La Montañeta RW3 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de ‘toegang’ naar Arenas Negras aan de TF-373. Op een steenworpafstand is ook parkeerruimte voor de auto (waypoint ElLagar TF-373). Grotendeels ‘bos’ route. Maar er zijn ook heel fraaie uitzichtpunten. Zwaar door ‘afstand’. Gaat voor het grootste gedeelte over pista’s/onverharde wegen. Loopt aangenaam.

Gaan de Pista Fuente Santa op. Dit is ook de ‘auto’-verbinding met de Area Recreativa El Lagar. Formeel uitsluitend toegestaan voor 4×4 auto’s . Even voordat we de Pista verlaten is er een aantal uitzichtpunten. Gaan daarna een onverharde weg op die een behoorlijke aanslag op onze ‘kuiten’ doet: een pittige stijging! Op het punt dat we op de Pista Canal de Vergara komen staat een installatie/gebouw van een 5-tal gemeenten voor de drinkwatervoorziening.
Vanaf dat punt tot aan de Area Recreativa Arenas Negras is het ‘bijna’ een horizontale wandeling.

Nu komen we meer uitzichtpunten – op de kustlijn – tegen. Heel fraai! In dit gebied zijn meer paden/wegen dan de OSM kaart aangeeft maar ook andersom. Dit maakt het lastig in dit gebied ‘nieuwe’ wandelingen uit te zetten.
Op ca. 400 meter afstand van Arenas Negras kunnen we Montaña Negra bewonderen. In ieder geval wordt de naam eer aan gedaan. Bij Arenas Negras komen we op een uitstekende bewegwijzerde wandeling naar Garachico. Ook is het een prima pad. Bij de Pista Fuente Santa gaan we linksaf en zijn dan heel dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, ‘toegang’ naar Arenas Negras, waypoint BusArenas Negras
Lengte:
18.5 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
15/01/2018
Verbindingen:

La Montañeta TF-373
Bus: TF-373, waypoint BusArenasNegras, lijn 360, haltes 4609/4598
Auto: TF-373, bij waypoint ElLagarTF373