7.34 Ravela RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt de bushalte bij het benzinestation in Ravela. Voldoende parkeerruimte in directe omgeving. Grotendeels boswandeling. In het begin en aan het eind (fraai) uitzicht! Lichte wandeling. Deels over asfalt. Aanleiding van de wandeling is een (pelgrims?) wandeling vanaf Ravela naar Candelaria. Deze wandeling hebben wij gesplitst in een aantal rondwandelingen. De totale wandeling is opgenomen onder nummer 7.36 (Ravela – Candelaria).
In het eerste stuk vanaf Ravela, richting Agua Garcia/Las Calderetas, is een gedeelte volledig dichtgegroeid met bramen. Daar is geen doorkomen aan. Een ‘doorlopend’ alternatief van de kant van Las Calderetas is – zonder enige (voor)waarschuwing – (illegaal?) afgesloten met een hek op een steenworpafstand van de bushalte van Ravela!
Het eerste gedeelte gaat via asfalt naar Agua Garcia. Op een aantal punten fraai uitzicht op de kustlijn. Gaan van het asfalt af en komen op een goed aangelegd pad richting ‘eindpunt’ van een ‘rolstoelenpad’ vanaf Agua Garcia. Gaan de 4×4 weg Madre Del Agua op en korte tijd later de Pista Fuente de la Arana. Op een aantal punten zeer sterk geërodeerd. Voornaamste reden – volgens ons – het mountainbiken. Bij waypoint Cruz de Fune is een bedevaartsplaats o.i.d. Geen info vermeld.

Via een tussenpad naar de Pista Las Calderetas en de Pista Fuente Fria (richting Las Lagunetas). Gaan rechtsaf de sendero Los Arcos en komen dan weer op de bewegwijzerde route richting Las Calderetas. Ca. 500 meter voorbij Las Calderetas gaan we de Camino El Pozo op. Eerst onverhard, daarna overgaand in asfalt.
Deze Camino volgen wij (noodgedwongen) tot aan de Calle San Cristobal nadat we het ‘oorspronkelijke’ tracé van ‘onze’ pelgrim zowel van boven als van beneden uitgeprobeerd hebben.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ravela, Camino Real Orotava, waypoint BusRavela
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
09/03/2017
Verbindingen:

Ravela
Bus: Camino Real Orotava, halte Gasolinera, lijn 054, waypoint BusRavela
Auto: idem