7.33 Mirador de la Vica RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Voor bijna 100% een ‘bos’ wandeling. Vrijwel geen uitzichten behalve bij het beginpunt! Maakt voor een groot deel gebruik van bewegwijzerde routes. Zeer zware wandeling. Mede door afstand. Vanaf de afslag El Sauzal (no. 21) aan de TF-5 brengt de TomTom je bij de Mirador de la Vica. Een heel mooi uitzichtpunt (bij helder weer).

De route die we kiezen is het pelgrimspad naar Candelaria. Verlaten deze route waar we op de Pista Punta de la Pista komen. Bij een ‘kruispunt’ van paden stappen we over naar de LAW GR-131. We hebben dan een pittige klim voor de boeg. Mountainbikers hebben afsnijders gemaakt maar wij gaan zigzaggend de berg op! Ietwat minder inspannend. Op het punt waar we afwijken van de GR-131 komen we op de Pista Siete Fuentes. Deze volgen wij tot de TF-24. Steken deze over en komen dan weer op een bewegwijzerde route tot aan Las Lagunetas.

Steken voor de 2e keer de TF-24 over en volgen dan nog steeds de bewegwijzering. Op een aantal punten is de ondergrond/het pad vrijwel volledig ‘vernield’ door mountainbikers. Bij waypoint 7.33 Galeria is een verlaten Galería met een heel grote kastanjeboom! Even voorbij waypoint La Crucita nemen we een ‘afsnijder’ en komen dan kort op de Pista las Aguilillas. Het laatste deel gaat via de Camino del Polvo. Als gekozen wordt Las Lagunetas als vertrekpunt is de wandeling ‘extreem’: eerst dalen en daarna stijgen! Bevelen wij niet aan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Mirador de la Vica, waypoint MiradorVica
Lengte:
17.3 km
Tijdsduur:
6.5 uur
Hoogteverschil:
750 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
06/03/2017
Verbindingen:

Mirador de la Vica
Bus: geen
Auto: waypoint MiradorVica

TF-24 El Centeno (Km16, Las Lagunetas)
Bus: geen
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)