7.32 Agua García RW1 (TF-226)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Even voor het informatiepunt Centro de Informacion Patrimonial de Aguagarcia is voldoende parkeerplaats. Wandeling maakt (deels) gebruik van de bewegwijzerde routes PR TF-25.Vrijwel geheel een ‘boswandeling’! Bij waypoint 7.32 grotten hadden we helaas onze zaklantaarn niet bij ons!

Het eerste gedeelte is – volgens het info-paneel – geschikt voor rolstoelgebruikers en/of blinden/slechtzienden. Wij hebben hierover onze twijfels! De paden in dit gebied zijn over het algemeen prima te belopen. In twee gedeeltes van de wandeling zijn ‘trappen’ aangelegd. Veilig en aangenaam! In dit gebied zijn heel veel paden. Voordat je het in de gaten hebt loop je (even) verkeerd.

Uitermate vochtig gebied! Passeren de Area Recreativa Las Calderetas. Na ca. 2 km waypoint Cruz de Fune, een plaats met een aantal kruizen! Maken heel even gebruik van de LAW GR-131. Twee keer onaangenaam verrast: oude aanduidingen met ‘privado’ etc en stalen kabels over het pad. DENKEN dat deze ‘afsluiting’ bedoeld is voor mountainbikers. O.i. niet verantwoord en (jonge) mountainbikers maken binnen no-time alternatieve routes. Op al onze wandelingen zijn wij tot op heden zo’n niet ongevaarlijke afsluiting niet tegengekomen. (Il)legaal?

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Agua García, waypoint Agua Garcia
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
04/03/2017
Verbindingen:

Agua Garcia (TF-226)
Bus: geen
Auto: Calle Fuentillas/Madre Del Agua, waypoint Agua Garcia