7.31 Camino de Las Sosas RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware wandeling. Fijn wandelweer maar wolken/mist belemmerden het uitzicht. De ‘onderzijde’ van de driehoekswandeling (met enige fantasie) is door open terrein. De twee zijden voornamelijk door het bos. Basis van de route is een wandeling die op internet was geplaatst. Voor deze wandeling hebben we een gedeelte, met een andere wandeling, kunnen ‘controleren’. Daaruit bleek dat de route niet betrouwbaar was. Daarom zijn we vertrokken vanaf een ander punt om er zeker van te zijn dat we de wandeling rond konden maken.

Het beginpunt van de wandeling is o.i. beter te bereiken dan ons oorspronkelijke beginpunt. De onderzijde van de driehoek is deels asfalt. Maar door het geringe hoogteverschil is dit geen probleem. Steken de Barranco de la Raya over en krijgen kort daarna een kort ‘vervelend’ stuk asfaltweg omhoog. Gaat daarna over in een ‘onverharde’ weg. Als we de onverharde weg ‘inruilen’ voor een pad is het goed opletten. Er is een pad maar wordt – volgens ons – niet veel belopen. Ook wijken we een aantal keren (automatisch) af van de OSM route.

De bewegwijzerde route (LAW GR-131) gaat ónder de TF-21 en dan gaan we rechtsaf een pad op, steken de TF-21 over en gaan een 4×4 weg op. Daar waar mogelijk volgen we deze weg en ‘nemen’ niet de bewegwijzerde wandeling (Camino de Chasna). Voornaamste reden is dat de bewegwijzerde routes veel gebruikt wordt door MTB-ers (verboden!) en daardoor sterk eroderen. Gaan weer van de bewegwijzerde route af en komen op de Pista de Benijos en sluiten even verder weer aan op de GR-131. Opnieuw verlaten we de GR-131 en dan zijn we op ca. 2 km afstand van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino de Las Sosas, waypoint Camino Sosas. ( op OSM kaart: Camino Del Oregano)
Lengte:
14.3 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
850 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
20/02/2017
Verbindingen:

Camino de Las Sosas
Bus: geen
Auto: nabijheid waypoint Camino Sosas