7.30 Chanajiga AR RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De (auto)reis naar Chanajiga is op zichzelf al een avontuur. Ondanks het feit dat we de route voor de 2e keer reden hebben we ons 2 keer ‘vergist’. Bijna bij het eindpunt stuurt de TomTom je naar een afgesloten weg/pad maar na ‘doorrijden’ pikt hij de juiste route weer op. Terug dezelfde ‘fout’. Lichte en mooie wandeling. Klaarblijkelijk hebben wij ons teveel gefocust op de routeplanner maar borden richting Chanajiga hebben wij niet gezien!

Vrijwel de gehele wandeling gaat via ‘onverharde’ wegen waar ofwel waar de auto is toegestaan ofwel te gebruiken door mountainbikes en paarden. Op een flink aantal punten is er fraai uitzicht. Er zijn ook wat ‘saaie’ stukken waar geen uitzicht is en waar we in het ‘bos’ lopen.

Dicht bij onze eindbestemming verlaten we de 4×4 weg en gaan een smal pad op. Helaas gebruiken niet alleen wandelaars deze route. Maar met enige bedachtzaamheid is het goed te volgen. Het is zelfs een stuk dat ‘vroeger’ bewegwijzerd is als ‘wybertjes’ pad (Bij regen weg vervolgen en bij 2 ‘kruisingen’ links aanhouden).

Helaas beschikken wij niet over een kaart waarop alle ‘wybertjes’ paden staan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Area Recreativa Chanajiga, waypoint Chanajiga
Lengte:
7.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen; zie opmerking in tekst bij regen

Gewandeld:
14/02/2017
Verbindingen:

Chanajiga Area Recreativa
Bus: geen
Auto: nabijheid waypoint Chanajiga