7.29 Redondo – Cueva Del Viento (h/t)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, middelzwaar maar fraai.
Vertrekpunt is Redondo (waypoint Redondo). Parkeerplaats bij ‘vuil’ containers. Redondo ligt in de bewegwijzerde wandeling PR TF-42 (route 7.19 La Montañeta – La Guancha II). Redondo is een piepklein plaatsje met een kerk.

Route is voor het overgrote deel bewegwijzerd. Al vrij snel komen we in het ‘bos’ en maken een flinke klim. Bij de eerste ‘kruising’ houden we rechts aan. De OSM-kaart geeft een ietwat ander tracé maar wij zien, kort daarvoor, een duidelijk pad dat óók uitkomt bij de Cueva Del Sobrada. Echter: ‘verboden’ gebied. Komen weer op de bewegwijzerde wandeling richting Cueva del Viento. Het pad gaat vrij snel over in een ‘verharde’ weg. Stevige daling! Gaat later over in een volledig geasfalteerde weg die langs de Cueva Del Viento leidt.

Voor informatie hierover: http://www.cuevadelviento.net/

We zijn nog even doorgelopen naar de Ermita Del Rosario waar mooi uitzicht is op de kustlijn. De weg (omhoog) terug is bij ‘verharding/asfalt’ bijna altijd zwaarder dan bij een ‘gewoon’ pad. Mede daarom hebben wij de wandeling als middelzwaar geclassificeerd. Even voorbij het waypoint CuevaDel Viento 1 km zijn we (even) van de route afgeweken. In het begin een prima pad maar hoe verder we kwamen hoe lastiger pad het werd. Klaarblijkelijk weinig of niet belopen! Als we het ‘bos’ uitkomen hebben we (opnieuw) mooi uitzicht op Redondo.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Redondo, waypoint Redondo
Lengte:
5.5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Route: TomTom gaat er blijkbaar vanuit dat de TF-5 meer op- en opritten heeft dan in werkelijkheid. Begrepen dat ze destijds wel in de planning hebben gestaan maar niet uitgevoerd. Vanaf de afslag ICOD brengt de TomTom je op het juiste punt. De terugweg (richting Santiago del Teide) ga je niet via afslag 55 maar via La Vega – La Montañeta (TF-366-373). Ook hier opletten omdat hij je naar een oprit stuurt die er niet is!

Gewandeld:
19/01/2017
Verbindingen:

Redondo (Icod)
Bus: geen
Auto: Redondo, waypoint Redondo