7.28 El Tanque – Atalaya h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Korte en mooie wandeling vanaf El Tanque naar het uitzichtpunt Atalaya. Maakt grotendeels gebruik van de bewegwijzerde route SL 151.2. Is niet onderhouden: Ca. 200 meter is deels overwoekerd door bramen. Wandelstok, lange broek en bedekte armen bevelen wij aan. Vertrekpunt is de gemeentelijke parkeerplaats. Langs de TF-82 kán ook geparkeerd worden.

De bewegwijzering van de SL 151-routes heeft zijn beste tijd gehad. Bij vrijwel alle richtingbordjes heeft de zwaartekracht het gewonnen van de ‘bevestiging’. Gelukkig hoeft er geen onzekerheid te zijn over de route zelf! Bramen groeien hier in overvloedige mate. En de stekels nodigen niet uit om ze met de hand te verwijderen. Daarom is een (wandel)stok, als hulpmiddel voor het inkorten, zeker handig. O.i. zelfs onmisbaar. Nog beter is het een snoeischaar mee te nemen!. We hebben in dit stuk het waypoint LastigPunt 7.39 SL 151.2 bramen geplaatst.

In El Tanque Bajo komen we langs een drinkwater kraan waar ‘dorps’ bewoners regelmatig hun flessen vullen. Het uitzichtpunt Atalaya geeft een mooi beeld van de kustlijn en Garachico. Echter bij één punt groeit de bamboe zo hoog dat het uitzicht vrijwel geheel belemmerd is. Nog een laatste blik en we gaan weer terug. Het stuk met de bramen nog een extra ‘beurt’ gegeven!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusElTanque
Lengte:
5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en vervelende braamstruiken. Snoeischaar meenemen!

Gewandeld:
10/12/2016
Verbindingen:

El Tanque (TF-82)
Bus: TF-82, waypoint BusElTanque, lijnen 325 en 460, haltes 4656/4709 (Ayuntamiento El Tanque).
Auto: Avenida Colón, waypoint El Tanque (gemeentelijke parkeerplaats).