7.27 Arenas Negras AR RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze rondwandeling heeft als vertrekpunt Arenas Negras. Vanaf de TF-373 bereikbaar via een onverharde weg (goed bewegwijzerd). De weg is op sommige plaatsen behoorlijk geërodeerd. Er is een bushalte aan de TF-373 maar dan wordt de route ca. 5 km langer én aanmerkelijk zwaarder. Grotendeels ‘bos’ route maar er zijn ook fraaie ‘uitzicht’ punten.

De wandeling bestaat voor meer dan 90% uit onverharde wegen (zgn. 4×4 wegen). (4×4) auto’s zijn echter niet overal toegestaan! Vrij snel gaan we de onverharde weg af (het enige stuk pad) dat richting Chineyro gaat (bewegwijzerd PR TF-43). Fraai uitzicht! Gaan dan ‘even’ op de Pista Canal de Vergara en komen dan op de Pista Arenas Negras. Speciaal voor ruiters en mountainbikers. Gaat ‘over’ in de Ruta Norta die leidt tot o.a. Las Raices (ca. 80 km). Hoe de route precies loopt is ons nog niet bekend.

Daar waar uitzicht op de Teide is, is bijna altijd ‘tegenlicht’. Wel mooi maar voor het maken van foto’s, voor ons, te lastig. De lucht trok in een paar minuten helemaal dicht. Daarvoor zonnig weer. Wel met een temperatuur van onder de 10 graden. Handschoenen zijn dan geen luxe! Bij waypoint Las Raices 73.4MTB is – volgens ons – een ‘water’ station. Een ‘nood’ bel is zelfs beschikbaar! Nu komen we weer op de Pista Canal de Vergara. ‘Boven’ ons ligt het ‘Canal de Vergara’. In werkelijkheid zijn er meer paden/wegen dan op de OSM-kaart staan. Qua hoogteverschil is de wandeling ‘licht’ maar vanwege de lengte ‘middelzwaar’. Zonder conditie o.i. zwaar.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arenas Negras, waypoint ArenasNegras
Lengte:
18.4 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
28/11/2016
Verbindingen:

Arenas Negras, bij La Montañeta (Area Recreativa) TF-373
Bus: TF-373, Arenas Negras, lijn 360, haltes 4598/4609, waypoint BusArenasNegras (5 km extra!)
Auto: TF-373, afslag Arenas Negras, parkeren bij Area Recreativa, waypoint Arenas Negras