7.26 El Tanque RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt de bushalte aan de TF-28 óf de gemeentelijke parkeerplaats bij waypoint El Tanque. Ook in de nabijheid van het tankstation aan de TF-82 is parkeerruimte. Lichte en mooie route in overdadig groen landschap. Het groene landschap deed zijn eer aan: tijdens onze wandeling regende het. Aan de bomen is duidelijk te zien dat het een ‘vochtige’ omgeving is. Ook de stenen zijn van ‘broccoli’ voorzien. Heel apart. Ook heel veel varens.

Bij Policia Local verlaten we de TF-82 en gaan we steil, via asfalt, omhoog. Behoorlijk kuitenbijten! Na korte tijd komen we op een onverhard pad, buigt af naar ‘rechts’. Tot aan de TF-373 vrijwel een 4×4 pad. Langzame stijging over een grotere afstand. Volgen kort de TF-373 en gaan dan links een pad op (wandelstenen geplaatst). Komt uit bij waypoint R 2.18. waar we linksaf gaan. Komen vervolgens op de bewegwijzerde wandeling richting Garachico.

Prima pad om te lopen. Maar wij wijken links van de bewegwijzerde route af en komen opnieuw op een 4×4 weg. Op het punt waar het ‘asfalt’ begint gaan we rechtsaf. Opnieuw een ‘onverharde’ weg. We kunnen de onverharde weg blijven volgen tot het ‘asfalt’ maar er loopt ook een (oud) pad parallel aan de 4×4 weg. Beiden hebben we gelopen! We komen dan weer uit op ‘asfalt’ (volgens het kaartmateriaal ‘onverhard’) en zijn dan weer ‘bijna’ in El Tanque, onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusElTanque
Lengte:
9.8 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
500 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
23/11/2016
Verbindingen:

El Tanque (TF-82)
Bus: TF-82, waypoint BusElTanque, lijnen 325 en 460, haltes 4656/4709 (Ayuntamiento El Tanque).
Auto: Avenida Colón, waypoint El Tanque (gemeentelijke parkeerplaats).