7.25 Las Calderetas – Las Lagunetas RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Onze voorkeur heeft het vertrekpunt Las Calderetas omdat je dan in het begin van de wandeling de belangrijkste klim maakt. Een ‘zware’ wandeling vanwege afstand en hoogteverschil. Grotendeels een boswandeling. Parkeren óp het terrein van de Area Recreativa. Op de (geasfalteerde) toevoerweg Calle Lomo Piedras staat een waarschuwingsbord waarop staat dat auto’s kunnen worden weggesleept.

Het eerste gedeelte van de wandeling maakt gebruik van de PR TF-25 (Las Raíces – Lomo de la Jara) en is tevens het pelgrimspad naar Candelaria. Bij Lagunetas (krap 5 km) hebben we de grootste stijging gehad. We steken daar de TF-24 over en stappen dan over op de PR TF 25.2. Ook dit is een pelgrimspad. De route is ook hier – door (illegale) mountainbikers – aangetast. Kán bij regen gevaarlijk zijn. Op het punt dat wij de Pista El Rayo (VM5) gaan volgen gaat de bewegwijzerde route door naar de Area Recreativa Hoya del Abade (zie wandeling 3.60 El Centeno RW2). Wij volgen de Pista ruim 1.5 km en gaan dan linksaf een pad op dat langzamerhand smaller wordt.

Korte tijd later wandelen we door het piepkleine dorp La Vica en passeren het uitzichtpunt Mirador de la Vica en gaan dan de trap af naar de Area Recreativa Montaña del Filo die niet meer in gebruik is. ‘Vroeger’ liep via dit punt ook een bewegwijzerde wandeling maar dit pad is nu volledig dichtgegroeid met braamstruiken. Even later gaan we een smal pad op. Een korte maar pittige stijging. Daarna komen we op de Camino del Polvo en maken de wandeling af via gemakkelijke bospaden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Calle Lomo Piedras, waypoint Las Calderetas
Lengte:
16.8 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
650 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Verbindingen:

Las Calderetas (Area Recreativa El Sauzal)
Bus: geen
Auto: Calle Lomo Piedras, waypoint Las Calderetas

TF-24 El Centeno (Km16)
Bus: geen
Auto: TF-24 waypoint TF24 El Centeno (Km16)