7.24 Las Calderetas RW2 (Area Recreativa El Sauzal)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Area Recreativa Las Calderetas. De toegangsweg naar de rondwandeling maakt gebruik van de PR TF-25. Een échte boswandeling over boswegen! Op een zeer beperkt aantal punten is er wat meer ruimte voor de zon en daarmee ook uitzicht. Middelzware wandeling. Vrijwel de gehele route gaat over 4×4 wegen. Aan de (nieuwe) bewegwijzering is af te lezen of je met (eigen) auto van de wegen gebruik mag maken. Ook zijn mountainbike- en paardenroutes aangegeven.

In het gebied zijn meerdere wegen en paden en al dan niet (gedeeltelijk) bewegwijzerd. De route is ook een gedeelte van de pelgrimsroute Santa Cruz – Puerto de Santiago (zie de opmerkingen hierover bij wandeling 3.58 La Esperanza RW1).

De ‘onderkant’ van de route maakt gebruik van de Pista El Rayo. Op één punt komen we in open gebied en zien dan de Teide op de achtergrond. In hetzelfde gebied zijn de gevolgen van een zeer zware storm van een aantal jaren geleden nog duidelijk te zijn. Veel bomen zijn hier – als lucifershoutjes – afgeknapt. Op het punt waarop de Pista El Rayo de GR 131 snijdt gaan we linksaf en komen dan op de Pista de la Esperanza die uitkomt bij waypoint Cruz de Fune.

We zijn nu nog op ca. 1.5 km afstand van Las Calderetas. Samenvattend: bosroute met een zeer beperkt aantal vergezichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Calle Lomo Piedras, waypoint Las Calderetas
Lengte:
12.6 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/01/2016
Verbindingen:

Las Calderetas (Area Recreativa El Sauzal)
Bus: geen
Auto: Calle Lomo Piedras, waypoint Las Calderetas