7.21 La Montañeta RW2 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Interessante en mooie route.
Vertrekpunt is de Ermita aan de TF-373 bij La Montañeta. Zowel parkeerplaats als bushalte. Vanaf dit punt is een aantal bewegwijzerde wandelingen. Deels hebben wij hiervan gebruik gemaakt. Rustige wandeling in grotendeels schaduwrijk gebied. Het stuk naar het uitzichtpunt vanaf Las Abiertas gaat door een ‘open’ gebied. Voordat we op de Pista Fuente Santa komen lopen we op ‘aangelegde’ paden. Combinatie van PR TF-43 en 42. Grotendeels door het bos. Het is toegestaan met 4×4 auto’s te rijden.

Langzamerhand gaat de ‘onverharde’ weg over in beton/asfalt. Daar krijgen we ook ‘uitzicht’. In Las Abiertas gaan we een 4×4 weg op die langs ‘akkertjes’ loopt (aftakking van de PR TF-42). Eén akker ligt erbij als een biljarttafel. Wel knap in dit gebied. Een klim van ca. 100 meter op 1 km. Hoe hoger we komen hoe mooier het uitzicht. Bij een ‘grote’ boom is het eindpunt. Wordt niet aangeduid. De route moet vervolgens ‘aansluiten’ op de hoofdroute PR TF-42. Bij een kruispunt staat een aantal ‘mogelijkheden’ op de bordjes. We kiezen de juiste richting maar hebben de eerste ‘afslag’ gemist.
Daar hebben we (achteraf) een waypoint PR TF-42.4 geplaatst voor degenen die het bewegwijzerde deel willen lopen.

Dat is de reden waarom het gedeelte vanaf Las Abiertas tot aan de aansluiting geasfalteerd is. Het vóórdeel van onze ‘omweg’ is dat we nu heel duidelijk de boom kunnen zien waar we naar het uitzichtpunt zijn gelopen. Heeft ook z’n charme. Een deel van de PR TF-42 geeft uitzicht op de kustlijn en (soms) op de Teide. Fotograferen van de Teide is meestal niet mogelijk vanwege ‘tegenlicht’. Het laatste stuk gaat weer door het bos. Bij La Montañeta gaan we nog even over de brug over de TF-373 die is aangelegd voor de PR TF-43 naar Garachico.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, La Montañeta, waypoint Montaneta
Lengte:
12.7 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
550 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
16/12/2015
Verbindingen:

La Montañeta  (TF-373)
Bus: TF-373, Ermita San Francisco, waypoint Montaneta, lijn 360, haltes 4610/4597
Auto: TF-373, bij Ermita San Francisco, waypoint Montaneta