7.20 El Tanque RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Route die grotendeels gebruik maakt van bewegwijzerde SL-wandelingen. Heel slechte/geen markering op keuzepunten. Op één punt is de route zelfs geblokkeerd door een ‘bewoner’. Maar met de GPS is de route nu uitstekend te doen. Een aantal heel mooie punten en bijzonder landschap. Vertrekpunt is de gemeentelijke parkeerplaats of de bushalte aan de TF-82. De eerste 500 meter langs de TF-82 en dan gaan we linksaf een pad af naar beneden.

Gaan linksaf (de bewegwijzerde route naar El Tanque Bajo gaat rechtsaf). We lopen nu door El Tanque waar je ‘normaal’ niet met de auto rijdt. Interessant! Steken 2x de TF-82 over en komen dan weer op de SL 151 bewegwijzerde wandeling. Een pittige klim die ons brengt op de bergkam met zeer fraai uitzicht aan beide kanten. Op deze route móet er een pad naar links zijn en dat naar beneden gaat. Wij hebben het pad niet opgemerkt. Daarom dóórgelopen. Uitstekend pad!
Op het punt dat we weer op de bewegwijzerde route komen zijn we teruggelopen om het pad vanaf ‘beneden’ te vinden. Op een bepaald punt zijn we ‘vastgelopen’ omdat de bewegwijzerde (!) SL 151.3 wandeling geblokkeerd is (door een aanliggende bewoner?). De blokkering was niet van ‘gisteren’ omdat het begin van het pad bijna was dichtgegroeid. Later op de dag nog een ‘track’ ‘van beneden’ van ‘Wikiloc’ geprobeerd. Maar ook deze liep op ‘niets’ uit.
Tot aan Ruígomez een gemakkelijke en mooie route. Bij de kerk gaan we rechtsaf en volgen de route. Eerste gedeelte is ‘verhard’ en niet bijzonder spectaculair.

Maar waar de 4×4 weg begint verandert het landschap en de ‘ondergrond’. Heel veel stenen maar een fraai uitzicht. In Barrio Nuevo komen we weer op het asfalt en zijn dan bijna bij onze eindbestemming. Ondanks de teleurstelling van de blokkering van de SL 151.3 een bijzonder aangename wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82, waypoint BusElTanque
Lengte:
10.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
450 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
11/12/2015
Verbindingen:

El Tanque (TF-82)
Bus: TF-82, waypoint BusElTanque, lijnen 325, 392 en 460, haltes 4656/4709 (Ayuntamiento El Tanque).
Auto: Avenida Colón, waypoint El Tanque (gemeentelijke parkeerplaats)