7.16 Icod de Los Vinos RW (TF-82)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie wandeling met als toegift een mooie toeristische trekpleister.
Vertrekpunt is de Calle Nicolás Estévez Borges aan de TF-82 dichtbij het waypoint BusTF82Icod. Een bekend punt waarvandaan het ca. 5 minuten lopen is naar de Drago Milenario, de bekende 1000 jarige drakenboom (!?). Over smalle paadjes en geasfalteerde wegen met fraai uitzicht over Icod en omgeving. We gaan door de tunnel (waar verlichting is aangebracht in gewelven) en gaan dan linksaf een pad op en daarna weer links. Een goed opgeschoond pad (Camino de Boquin) waar ze zelfs mee bezig waren toen we de wandeling maakten.
Bijna 8 jaar later is men (nog of opnieuw?) bezig met opschonen. Zie wandeling 7.75 Icod RW2

We krijgen direct mooi uitzicht maar het is wel een behoorlijk pittige klim. Hoe verder we komen hoe smaller het pad wordt. Het opschonen moet daar klaarblijkelijk nog gebeuren. Op verschillende plaatsen zijn richtingbordjes van Camino Real geplaatst. Maar geen informatiepaneel over het pad zelf. Ook nu, niet ongebruikelijk, verdwijnen (helaas) de richtingbordjes. We steken de TF-366 over en gaan dan weer een pad op dat deels parallel met de TF-366 loopt. Gaat over in een geasfalteerde weg die we tot het eindpunt van onze route houden.

Een behoorlijke afdaling over asfalt die niet altijd even prettig is maar we komen wel door een oud gedeelte van Icod. Bij de Calle de la Fuente is een ‘kraan’ die flink wat water geeft. Maar géén drinkwater. In Icod lopen we een rondje om de kerk. Fraai. We zijn dan in een geheel andere sfeer: heel veel toeristen komen de 1000-jarige drakenboom bewonderen. Het spreekt voor zich dat de (binnen) stad nog verder verkend kan worden. Wij gaan echter een smal straatje in waaraan ook het Parque Del Drago is gelegen. Souvenirwinkeltjes ontbreken niet. We steken de Barranco de Caforina over en maken nog even een uitstapje om de fraaie kerk en de Drago Milenario te bekijken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Icod de Los Vinos (TF-82), waypoint BusTF82Icod
Lengte:
5.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
25/03/2015
Verbindingen:

Icod de Los Vinos (TF-82)
Bus: waypoint BusTF82Icod, halte Matadero, lijnen 325, 392 en 460
Auto: in nabijheid bushalte aan de Calle Nicolás Estévez Borges (straat zelf is afgesloten) OF waypoint PlazaAmericaIcod (parkeergarage; bijna 2 euro per uur)