7.15 Ruigómez RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusRuigomez aan de TF-82. Schuin tegenover de bushalte is plaats voor één auto! Eerst een kort stuk langs de TF-82 en dan gaan we in de bocht rechtdoor een 4×4 weg op. Even vóór waypoint Galería Del Cubo buigt een pad rechtsaf (SL TF-151.3) naar beneden. Bij de Galería staan motoren te ronken en er ligt daar ook een smalspoor. Klaarblijkelijk nog steeds in gebruik. Het lawaai verhinderde ons een gesprek te voeren met de ‘toezichthouder’.

We volgen nu een gedeelte van de bewegwijzerde route maar wijken af en gaan linksaf. Het lijkt wel of we naar een woning lopen maar het pad loopt er langs. Het pad lijkt op te houden maar schijn bedriegt!. Geen frequente route maar aan de ondergrond is goed te zien dat er gelopen wordt. Na korte tijd gaan we rechtsaf en komen op een bergkam met schitterend uitzicht ware het niet dat het weer roet in het eten gooit. In dit gebied kan het van het ene op het andere moment veranderen is onze ervaring. Zowel in positieve als in negatieve zin. Voorbij het Geo-punt (796.80 meter) beginnen we weer te dalen.

Hier en daar is het pad glad maar er zijn genoeg struiken waar we ons aan vast kunnen houden. We zien het merkteken van de SL-wandeling weer terugkomen maar hebben het ‘aansluitpunt’ (helaas) over het hoofd gezien. In de verte zien we het uitzichtpunt Lomo Molino (het eindpunt van SL TF-151.3) liggen. Daar is een restaurant en parkeerruimte. Om de wandeling rond te maken moeten we nu over het asfalt. Maar omdat de stijging mild en er weinig verkeer is, is dat niet vervelend. Bovendien kunnen we genieten van het landschap. Samenvattend: heel fraaie wandeling bij helder zicht.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ruigómez (TF-82), waypoint BusRuigomez
Lengte:
6.2 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
200 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
27/01/2015
Verbindingen:

Ruigómez (TF-82)
Bus: waypoint BusRuigomezTF82, lijnen 325 en 460, haltes 4665/4700 (Ruigomez)
Auto: idem