7.14 Arenas Negras AR RW 1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware maar fraaie route. Deze rondwandeling heeft als vertrekpunt Arenas Negras. Vanaf de TF-373 bereikbaar via een onverharde weg (goed bewegwijzerd; aan het eind ‘camper’ richting aanhouden). De weg is hier en daar behoorlijk geërodeerd. Er is een bushalte aan de TF-373 maar dan wordt de route ca. 5 km langer.

Omdat we vroeg vertrekken (ca. 09.00 uur) is het nog maar 3 graden en is de ondergrond op sommige plaatsen bevroren. Het eerste gedeelte van de route gaat via de Pista Arenas Negras (overgaand in de Pista Montaña Cascajo) die uitkomt op de TF-38. In principe alleen toegestaan voor 4×4 auto’s. De auto’s die wij hebben gezien waren zéker geen 4×4 auto’s.

Bij waypoint KP4 Chinyero zijn we in een heel ander landschap dan het eerste deel van de route. Heel ruig. Daarna komen we op een pad dat onderdeel uitmaakt van de route TF PR 43.2 (richting Los Partidos). Maar wij verlaten dit pad voor de Pista Canal de Vergara en worden zeer aangenaam verrast door het prachtig uitzicht op het Teno-gebied. De vreugde is echter van korte duur. Maar we krijgen nu een totaal ander landschap te zien: vrijwel helemaal zwart en een zwarte berg recht voor ons. Heel bijzonder.

Bij een bord dat aangeeft dat niet gewandeld mag worden buiten de paden hebben we in 2015 een ‘OSM’ pad gevolgd dat – bij nader inzien – o.i. verboden is. In 2018 nog een ander ‘OSM’-pad gelopen waar veel mountainbikers rijden en voetstappen te zien waren. Maar o.i. ook ‘verboden’.
In 2019 hebben we een ‘oud’ aangelegd pad ‘ontdekt’. Ligt heel fraai in het landschap. Maar omdat het een heel mistige dag hebben, hebben we daarvan niets kunnen zien!

Komen bij de Area Recreativa uit bij het begin van de bewegwijzerde wandeling PR TF-43. Steken het terrein over en zijn dan bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arenas Negras, waypoint ArenasNegras
Lengte:
11.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/01/2019
Verbindingen:

Arenas Negras, bij La Montañeta (Area Recreativa) TF-373
Bus: TF-373, Arenas Negras, lijn 360, haltes 4598/4609, waypoint BusArenasNegras
Auto: TF-373, afslag Arenas Negras, parkeren bij Area Recreativa, waypoint Arenas Negras