7.13 El Lomo – Icod El Alto

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

© Topo España (Garmin)

Waarschuwing: bij waypoint 7.49 afsluiting was wegens werkzaamheden in maart 2019 het pad afgesloten. Gaarne melding wanneer afsluiting verwijderd is.
Deze fraaie wandeling is een resultaat van een gedeelte van wandeling 7.12 (Bco de Ruiz – Icod El Alto) en het volgen van een sendero/camino naar onze geparkeerde auto in La Vera. Vertrekpunt is de Mirador Fuente Del Rey aan de TF-342 (waypoint MirFuenteRey) op bijna 200 meter afstand van de bushalte. We lopen op de rand van de Barranco de Ruiz en hebben dan heel fraai uitzicht op de kloof en het landschap. Heel mooi en we zijn zeer aangenaam verrast.

Het is een prima te volgen pad en na ca. een kilometer komen we op de wandelroute Bco de Ruiz – Icod El Alto. We gaan rechtsaf de barranco in. Goed te volgen pad en op sommige punten zijn er leuningen geplaatst. Het pad wordt ook goed onderhouden. Wel is het jammer dat het geen “officiële” gemarkeerde route is. In ieder geval zou het pad van de Mirador Fuente Del Rey tot aan de “hoofdroute” ook onderdeel kunnen uitmaken van een SL of PR route. De route door de barranco is ogenstrelend. En dan overdrijven we niet!

Dit gedeelte van de route tot aan Icod El Alto vinden wij niet bijzonder (maar smaken verschillen!). Bij de kerk gaan we linksaf en direct weer rechtsaf en aan het eind van de weg, bij een uitzichtpunt, gaan we rechtsaf een pad op. Het laatste stuk van de route maar heel mooi met o.a. uitzicht op de zee. We komen weer op de TF-342 waar de bushalte even verderop ligt en ook de Mirador El Lance met een fraai beeld en een cafetaria. Bij de Mirador is – bij goed weer – het uitzicht niet te versmaden.
Samenvattend: veel geboden op een relatief korte wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-342, bij waypoint MirFuenteRey
Lengte:
6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
285 meter (stijgen); 325 meter (dalen)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/12/2013
Verbindingen:

El Lomo TF-342
Bus: TF-342, haltes 4516/4406, lijn 354, waypoint BusElLomo op ca. 200 afstand waypoint MirFuenteRey
Auto: TF-342, waypoint MirFuenteRey

Icod El Alto
Bus: TF-342, haltes 4526/4396, lijn 354, waypoint BusIcodAlto
Auto: idem, Mirador El Lance