7.11 Los Realejos Alto PR TF 40 RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het officiële begin van de route is bij de kerk. Bij de rotonde aan de TF-335 bij Correos zijn meerdere bushaltes en lijnen en daar is óók parkeerplaats (waypoint BusRealAlto). Het tracé maakt grotendeels gebruik van de PR TF 40 en voor een klein gedeelte van de LAW GR 133. Inspannende maar mooie wandeling. Na extreem weer is het mogelijk – helaas uit eigen ervaring – dat (gedeelten) van de TF 40 zijn afgesloten. Dáárom is een gedeelte van de LAW GR 133 in de route opgenomen.

We vertrekken vanaf waypoint BusRealAlto en lopen naar ‘boven’ naar de Iglesia de Santiago Apóstol. Daar ‘pikken’ we de route van de PR TF 40 op. Eerst via het bekende asfalt maar al heel snel komen we op de bekende paden en stijgen langzaam naar ca. 480 meter waar de ‘echte’ rondwandeling begint. Wij kiezen ervoor rechts aan te houden en beginnen met de klim naar waypoint PR TF40, een fotogeniek punt. Even verderop maken we gebruik van een gedeelte van de LAW GR 133.

Daarna komt een gedeelte waarbij de GR 133 en PR TF 40 samenvallen. Ruim een km voor de Area Recreativa Chanajiga gaan de GR 133 en de TF 40 weer uit elkaar en wij volgen de TF 40. Bij de Area Recreativa begint de afdaling tot aan de PR TF 40.1. Daarna krijgen we weer een pittige klim om daarna weer te gaan dalen. Nog een kortstondige klim en daarna gaan we echt dalen naar Los Realejos Alto. Opmerkelijk vinden wij is het verschil in begroeiing in het hoger gedeelte: aan de rechterzijde (naar boven) veelal bomen en aan de linkerzijde (naar beneden) meestal struiken.

Bij regen ontraden wij de wandeling te maken omdat er gladde gedeelten in de route zijn o.a. door erosie van het pad. Het is mogelijk de route te bekorten door gebruik te maken van de PR TF 40.1. De route is dan 13 km met ongeveer dezelfde kwalificatie. Samenvattend: zeer zware wandeling; veelal hoge begroeiing. Weinig uitzicht maar áls er uitzicht is: heel mooi.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Realejos Alto, TF-335 bij Correos, waypoint BusRealAlto
Lengte:
15.7 km
Tijdsduur:
15.7 km: 7 uur; via PR TF 40.1: 6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 900 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
29/11/2013
Verbindingen:

Los Realejos Alto TF-335
Bus: Bij rotonde bij Correos TF-335, meerdere lijnen en haltes, waypoint BusRealAlto
Auto: idem