7.11 Los Realejos Alto PR TF-40 RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware wandeling; veelal hoge begroeiing. Weinig uitzicht maar áls er uitzicht is: heel mooi.
Het officiële begin van de route is bij de kerk. Bij de rotonde aan de TF-335 bij Correos zijn meerdere bushaltes en lijnen en daar is óók parkeerplaats (waypoint BusRealAlto). Het tracé maakt grotendeels gebruik van de PR TF-40 en voor een klein gedeelte van de LAW GR 133. Inspannende maar mooie wandeling. Na extreem weer is het mogelijk – helaas uit eigen ervaring – dat (gedeelten) van de TF-40 zijn afgesloten. Dáárom is een gedeelte van de LAW GR 133 in de route opgenomen.

We vertrekken vanaf waypoint BusRealAlto en lopen naar ‘boven’ naar de Iglesia de Santiago Apóstol. Daar ‘pikken’ we de route van de PR TF-40 op. Eerst via het bekende asfalt maar al heel snel komen we op de bekende paden en stijgen langzaam naar ca. 480 meter waar de ‘echte’ rondwandeling begint. Wij kiezen ervoor rechts aan te houden en beginnen met de klim naar waypoint PR TF40, een fotogeniek punt. Even verderop maken we gebruik van een gedeelte van de LAW GR 133.

Daarna komt een gedeelte waarbij de GR 133 en PR TF-40 samenvallen. Ruim een km voor de Area Recreativa Chanajiga gaan de GR 133 en de TF-40 weer uit elkaar en wij volgen de TF-40. Bij de Area Recreativa begint de afdaling tot aan de PR TF-40.1. Daarna krijgen we weer een pittige klim om daarna weer te gaan dalen. Nog een kortstondige klim en daarna gaan we echt dalen naar Los Realejos Alto. Opmerkelijk vinden wij is het verschil in begroeiing in het hoger gedeelte: aan de rechterzijde (naar boven) veelal bomen en aan de linkerzijde (naar beneden) meestal struiken.

Bij regen ontraden wij de wandeling te maken omdat er gladde gedeelten in de route zijn o.a. door erosie van het pad.
Het is mogelijk de route te bekorten door gebruik te maken van de PR TF-40.1.
De route is dan 13 km met ongeveer dezelfde kwalificatie.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Los Realejos Alto, TF-335 bij Correos, waypoint BusRealAlto
Lengte:
15.7 km
Tijdsduur:
15.7 km: 7 uur; via PR TF-40.1: 6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 1100 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
29/11/2013
Verbindingen:

Los Realejos Alto (TF-335)
Bus: Bij rotonde bij Correos TF-335, meerdere lijnen en haltes, waypoint BusRealAlto
Auto: idem.