7.10 La Guancha – Ruta del Agua RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In de directe nabijheid van waypoint BusTaGuancha is het mogelijk te parkeren. De taxistandplaats en bushalte van La Guancha staan schuin tegenover elkaar. Het eerste gedeelte van de route gaat door La Guancha maar al heel snel komen we in het ‘buiten’ gebied. Op deze route lijkt het wel alsof heel Tenerife met bossen is bedekt! In de daling naar de TF-342 zien we in het begin de Galería Monte Frio en komen hierna in een gebied van o.a. wijnstokken. Dit gedeelte is ‘open’.

Bij de Area Recreativa El Pinalette (waypoint El Pinalette) is het goed toeven. Daar is ook een restaurant en een Ermita bij de ingang van de Galería Del Pinaletta. Helaas (?) is de Galería afgesloten. We verlaten de TF-342 en zetten een langzame stijging in tot ruim 600 meter hoogte. Gelukkig kunnen we in de schaduw van de bomen lopen. Op verschillende plaatsen langs de route staan (betonnen) banken. De route is (helaas) niet (officieel) bewegwijzerd maar hier en daar staan wel bordjes met namen.

Wanneer we op de TF-344 uitkomen staat er een bord ‘Sendero Ruta del Agua’. Maar waar deze sendero begint is ons niet duidelijk. We slaan nu weer rechtsaf richting La Guancha, onze eindbestemming. Samenvattend: leuke en interessante route met meestentijds ruime paden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-342, bij waypoint BusTaGuancha
Lengte:
6.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
175 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
06/11/2013
Verbindingen:

La Guancha
Bus: TF-342, waypoint BusTaGuancha (lijn 354, halte 4416/4506
Auto: TF-342, waypoint LaGuanchaTF342