7.09 La Montañeta – La Guancha I

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In La Montañeta is ons vaste vertrekpunt de Ermita San Francisco aan de TF-373. Eerst een korte stijging via de bewegwijzerde route PR TF-43 en dan komen we op de 4×4 weg naar El Lagar. Het gedeelte van de route – vanaf La Montañeta – tot aan El Lagar maakt onderdeel uit van de lange afstandswandeling GR 133. De wandelroute loopt niet parallel met de 4×4 route naar El Lagar (volgens het kaartmateriaal van Freytag&Berndt)! Omdat de bewegwijzering ontbreekt gaan wij ervan uit dat de route van F&B de ‘juiste’ is.

De route tot aan El Lagar gaat door het bos. Er is wel uitzicht op de Teide maar de zon maakt het ‘onmogelijk’ foto’s te nemen. Zo nu en dan zien we een glimp van de kust(lijn) maar over het algemeen is het een ‘saaie’ route. Maar omdat wij de gehele lange afstandswandeling GR 133 in kaart willen brengen, nemen wij voor lief dat er ook gedeelten tussen zitten die het oog niet strelen. Op het totaal van de wandelingen in Tenerife is het een speldenknop!

Wat ons ‘treft’ is de rijke schakering van paddenstoelen. Na de vele regen van begin november 2012 (?) staan er duizenden paddenstoelen. We hebben niet geprobeerd of ze eetbaar waren omdat we graag onze eindbestemming wilden bereiken. Als ze wel eetbaar zouden zijn geweest lag er redelijk veel geld op de grond, zo is ons vermoeden. We gaan voorbij El Lagar en gaan dan linksaf een pad op dat ‘feitelijk’ de gehele 4×4 weg vanaf de TF-344 naar El Lagar ‘afsnijdt’.

Een aantal keren moet de (onverharde 4×4 ) weg overgestoken worden. Hier en daar is het pad wat kruimelig en is er een behoorlijk hoogteverschil. Wandelstokken zijn dan handig! De route gaat nu ook voor een groot deel door het bos maar wanneer we La Guancha naderen komen de uitzichten weer. Het is ons opgevallen dat er in dit gebied veel paden en onverharde wegen zijn en daarom is opletten geboden.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, bij Ermita San Francisco, waypoint Montaneta
Lengte:
21.1 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
700 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
25/02/2013
Verbindingen:

La Montañeta TF-373
Bus: TF-373, lijn 360, haltes 4610/4597, bij Ermita San Francisco, waypoint Montañeta
Auto: TF-373, idem

La Guancha TF-342
Bus: TF-342, waypoint BusTaGuancha, lijn 354, halte 4416/4506
Auto: TF-342, waypoint LaGuanchaTF342