7.08 La Guancha RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

In de directe nabijheid van waypoint BusTaGuancha parkeerplaats. Schuin tegenover elkaar de taxi-standplaats en bushalte van La Guancha. Het eerste stuk is een behoorlijke klim en we kunnen al heel snel genieten van het uitzicht. Ruim 4/5 van de route tot aan El Lagar is uitstekend te lopen. Consequent een aantal keren de (onverharde) weg oversteken en dan gaat het pad weer vanzelf. In de buurt van El Lagar hebben wij in 2015 een andere verbinding gemaakt omdat de ‘Wikiloc’ verbinding een struinpad is. We hebben 3x het traject gelopen maar kwamen telkens anders uit. Nu komen we, via een duidelijk pad, voorbij El Lagar uit en gaan dan via El Lagar weer ’terug’.

Vanaf El Lagar tot aan La Guancha hebben wij geen moeilijkheid ondervonden zij het dat het asfalt – bij de afdaling – ons telkens parten speelt. Op de heenweg regelmatig door de bomen zicht op de Teide met een klein beetje sneeuw en op de terugweg een geheel ander uitzicht op de kustlijn, de bebouwing en de vruchtbare akkers.

Een groter verschil is haast niet denkbaar. Een wandeling van contrasten! In  La Guancha langs de Iglesia del Dulce Nombre de Jesús gelopen en daarna naar de bus/taxi bij waypoint BusTaGuancha. Een pittige maar mooie en afwisselende wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-342, bij waypoint BusTaGuancha
Lengte:
12.4 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
25/02/2013
Verbindingen:

La Guancha TF-342
Bus: TF-342, waypoint BusTaGuancha, lijn 354, halte 4416/4506
Auto: TF-342, idem