7.07 La Montañeta RW1 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Ermita aan de TF-373 bij La Montañeta. Het gedeelte tot aan Arenas Negras is bewegwijzerd. Heel mooi aangelegd. De wandeling gaat voor een groot deel door het bos. Elke keer verwonderen wij ons over de rechte stammen! Bij de Area Recreativa Arenas Negras is ons hoogste- en omkeerpunt. In het hele gebied lopen veel paden en 4×4 wegen. Goed opletten want voordat je weet loop je weer een pad voorbij.

Vanaf Arenas Negras lopen we het eerste gedeelte over de Area Recreativa en bij het stalen ‘hek’ komen we op de Pista die ons naar de TF-373 leidt. Is een langzame daling. Bij een gebouwtje gaan we ‘achterlangs’ en komen op een oud pad dat er nog heel goed bijligt.

De tweede afslag links gaat naar een uitzichtpunt, waypoint 7.07. Het is de moeite waard om heen en weer te lopen. Het pad gaat vanaf het uitzichtpunt– volgens ons – niet verder. Onze route komt uit op de TF-373 en blijft goed herkenbaar. Op de TF-373 een heel klein stuk rechts en dan gaan we weer een pad op. Ook hier zijn verschillende keuzes mogelijk. Soms lijkt het dat je niet verder kunt maar met ‘één stap vooruit of achteruit’ zie je het pad weer. Later wordt het pad beter ‘herkenbaar’. Het pad komt uit op de wandelroute vanaf La Montañeta naar Garachico (PR TF-43; wandeling 7.01).
Dit gebied heeft een meer open karakter. Ook bloeien heel veel bloemen. Een fraai gezicht!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, bij waypoint Montaneta (Ermita)
Lengte:
7.0 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
330 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
26/01/2013
Verbindingen:

La Montañeta TF-373
Bus: TF-373, lijn 360, haltes 4610/4597, bij Ermita San Francisco, waypoint Montañeta
Auto: TF-373, idem