7.06. Puerto de la Cruz – Santa Úrsula

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie middelzware kustwandeling.
Vertrekpunt is Castillo San Felipe/Cementerio, waypoint ParkingPCruz. Daar zijn – als op tijd vertrokken wordt – parkeerplaatsen beschikbaar. De bushalte is op ca. 500 meter afstand, waypoint BusPuertoCruz. Op de dag van onze wandeling was de zee erg woest. Het is een heel mooi gezicht als de golven komen aanrollen.

Een druk belopen route met hier en daar een uitzichtpunt. De wandelroute gaat ónder de TF-31 door, richting Playa del Pozo. Vanaf dat moment wordt het stiller op de route: we gaan de stad uit. We komen langs een restaurant maar wij lopen even door en gaan linksaf een pad op dat naar het strand gaat. We zijn niet helemaal overtuigd of het pad doorloopt maar om de hoek eindigt het pad niet. We lopen zelfs onder de bomen door! Plotseling een ‘dwarse’ paal maar we kunnen ‘achter’ de muur verder gaan. Even later komen we weer op het pad en zien ook daar een paal, maar dan achter ons!

Het pad is uitstekend zichtbaar en we lopen door een barranco en aan het eind daarvan (waypoint BcoPino) gaan we trap op en komen we weer op de geasfalteerde weg. We vervolgen onze route en aan het eind is de weg afgesloten. Of dat wel of niet toegestaan is, laten we in het midden omdat daarvoor de kennis ontbreekt. Maar linksaf staat een aanduiding Playa del Ancón 0.7 km. En zie daar: we komen weer bij de kust uit. We kunnen naar het strand maar het strand is van twee zijden bereikbaar; dus ook van Santa Úrsula, is onze redenering. Dit is een behoorlijk pittige klim. Maar het pad naar Santa Úrsula is voorzien van leuningen en uitgevoerd in trapvorm. Aan het eind, bij waypoint Playa Ancon, is nog een ander pad maar dit pad is óók afgesloten. We gaan ónder de TF-5 door en gaan richting het centrum van Santa Úrsula. Bij de kerk is een bushalte (lijn 101 via Orotava naar Puerto de la Cruz) maar wij lopen naar de bushalte aan de TF-5, waypoint BusUrsula .Daar zijn de rechtstreekse verbindingen met Puerto de la Cruz en Santa Cruz.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Puerta de la Cruz: Omgeving Castillo/Cementerio, waypoint ParkingPCruz
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
550 meter dalen en 300 meter stijgen. (twijfelen aan het aantal meters stijgen en dalen)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

In 2024 geconstateerd dat het pad (ca. 350 lengte; goed te belopen!) is afgesloten. Voor de zekerheid track 7.78.1 toegevoegd. Heen- en terug naar waypoint 7.78.4 geeft duidelijk meerwaarde (1.2 km extra).

Gewandeld:
24/01/2013
Verbindingen:

Puerto de la Cruz
Bus: busstation, waypoint BusPuertoCruz
Auto: parkeren omgeving Castillo/Cementerio, waypoint ParkingPCruz
Santa Úrsula (TF-5)
Bus: waypoint BusUrsula OF waypoint Santa Ursula (bij kerk)
Auto: In nabijheid waypoint Santa Ursula