7.06. Puerto de la Cruz – Santa Úrsula

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is Castillo San Felipe/Cementerio, waypoint ParkingPCruz. Daar zijn – als op tijd vertrokken wordt – parkeerplaatsen beschikbaar. De bushalte is op ca. 500 meter afstand, waypoint BusPuertoCruz. Op de dag van onze wandeling was de zee erg woest. Het is een heel mooi gezicht als de golven komen aanrollen. Als de kust consequent wordt gevolgd (via deTF-31) kruisen we de route van de wandeling. We hebben – ter verkenning – dit stuk gelopen maar we kiezen voor de (wandel)route die ‘boven’ langs gaat en (later) op de file is opgenomen.

Een druk belopen route met hier en daar een uitzichtpunt. De wandelroute gaat ónder de TF-31 door, richting Playa del Pozo. Vanaf dat moment wordt het stiller op de route: we gaan de stad uit. We komen langs een restaurant maar wij lopen even door en gaan linksaf een pad op dat naar het strand gaat. We zijn niet helemaal overtuigd of het pad doorloopt maar om de hoek eindigt het pad niet. We lopen zelfs onder de bomen door! Plotseling een ‘dwarse’ paal maar we kunnen ‘achter’ de muur verder gaan. Even later komen we weer op het pad en zien ook daar een paal, maar dan achter ons!

Het pad is uitstekend zichtbaar en we lopen door een barranco en aan het eind daarvan (waypoint BcoPino) gaan we trap op en komen we weer op de geasfalteerde weg. We vervolgen onze route en aan het eind is de weg hermetisch afgesloten. Of dat wel of niet toegestaan is, laten we in het midden omdat daarvoor de kennis ontbreekt. Maar linksaf staat een aanduiding Playa del Ancón 0.7 km. En zie daar: we komen weer bij de kust uit. We kunnen nog naar het strand zelf maar het strand is van twee zijden bereikbaar; dus ook van Santa Úrsula, is onze redenering. Dit is een behoorlijk pittige klim. Maar het pad naar Santa Úrsula is goed voorzien van leuningen en uitgevoerd in trapvorm. Aan het eind, bij waypoint Playa Ancon, is nog een ander pad maar dit pad is óók (helaas) afgesloten. We gaan ónder de TF-5 door en gaan richting het centrum van Santa Úrsula. Bij de kerk is óók een bushalte (lijn 101 via Orotava naar Puerto de la Cruz) maar wij lopen naar de bushalte aan de TF-5, waypoint BusUrsula .Daar zijn de rechtstreekse verbindingen met Puerto de la Cruz en Santa Cruz.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Puerta de la Cruz: Omgeving Castillo/Cementerio, waypoint ParkingPCruz
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/01/2013
Verbindingen:

Puerto de la Cruz
Bus: busstation, waypoint BusPuertoCruz
Auto: parkeren omgeving Castillo/Cementerio, waypoint ParkingPCruz

Santa Ursula
Bus: TF-5, waypoint BusUrsula OF waypoint Santa Ursula (bij kerk)
Auto: In nabijheid waypoint Santa Ursula