7.05. (Playa) El Socorro – Puerto de la Cruz

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is in de directe nabijheid van de afslag El Socorro aan de TF-5. Bij de vuilnisbakken is meestal een parkeerplaats vrij. Voorbij de vuilnisbakken de Camino Real in en dan komen we na korte tijd in een jungle-achtig gebied met bewegwijzering. Voor korte wandelingen, waarbij het gehele gebied doorkruist wordt, een aanrader. Heel bijzonder met o.a. uitzicht op de zee. Onze route laat niet alles van dit gebied zien omdat ons doel Puerto de la Cruz is.

De route is in het algemeen uitgezet langs de kust. Zonder meer een mooie route die heel veel belopen wordt. Wij hebben het begin van de ‘officiële’ route niet gelopen omdat wij op een ander punt zijn ‘ingestoken’. De afzettingen die wij in 2013 zijn tegengekomen zijn nu (= 2016; reactie via de website van mede-wandelaar) weg. Daarom is de route nu zonder hindernissen te lopen. Wel staat er – vanaf het beginpunt dat het pad gerealiseerd is ? – een (overbodig) bord dat op eigen risico gelopen wordt.

In Puerto de la Cruz lopen we ‘toevallig’ langs het Loro Parque en gaan langs het strand verder tot aan het kanon bij het kasteel. Daar gaan we rechtsaf naar de bushalte. Een héél mooie wandeling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-5, afslag El Socorro, waypoint BusSocorro4331
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
115 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/01/2013
Verbindingen:

El Socorro TF-5
Bus: TF-5, haltes 4331/4384, lijnen 107, 108, 325 en 363, waypoint BusElSocorro
Auto: TF-5, in nabijheid afrit Playa El Socorro

Puerto de la Cruz
Bus: busstation, waypoint BusPuertoCruz
Auto: parkeren omgeving Castillo/Cementerio, waypoint ParkingPCruz